понеделник, 4 септември 2017 г.

Сандвичи с яйце и сирене

Това са снимки от неделната ни закуска предната седмица. Установихме в къщи,че след толкова много готвене , за две години никога не съм се сетила да му направя на Димчо "Сандвич с яйце и сирене "
Нямах идея да снимам и да качвам рецепта  ,защото предполагам,че всеки знае как да си ги направи , но когато започнах да ги правя те бяха красиви и предизвикателни, апетитни и примамващи и все едно ме молеха да ги снимам.
Тогава си казах я да им нащракам няколко снимки , както аз съм ги позабравила, може и вие да не сте се сещали скоро за тях ,затова приемете тази публикация не толкова като рецепта,а по-скоро като идея за закуска следващата неделя.
На нас двамата така ни се усладиха ,че ако искате вярвайте направих 14 стандартни филийки хляб и остана 1 ,направооо се размазахме ,преядохме,стана ни тежко и на двамата , имахме планове да пускаме прахосмукачки и други неделни хигиенизации,а всичко,което направихме е да долазим до спалнята за 4 часова неделна дрямка....абсолютно непланувана,въпреки че се бяхме наспали добре...идея си нямам какво стана..толкова ни беше вкусно,че излязохме извън контрол.

Продукти:

200 гр.обезсолено хубаво сирене(слагам го в студена вода предната вечер)
3 яйца
масло
хляб-14 филии
2 домата
1 кисело мляко за айран естествено ☺
С мачкалото за пюре намачквам сиренето ,чуквам вътре яйцата и разбърквам хубаво.
Мажа филийките много тънко с масло и отгоре с лъжица слагам от сместта ,не слагайте много, защото ще изтече при печенето.
Печете в скаричката до златисто-кафяв цвят .
Докато се пекат сандвичите забъркайте айрана,аз го правя в блендера,защото става много хубав,гладък и с мноооого балончета .
Измийте доматите ,нарежете ги на кръгчета и ги редете върху вече опечените филийки.
Така ме е научил да ги правя дядо,мир на праха му ,бяха любимите му сандвичи  и почти всяка сутрин закусваше това ,а ако ви се доядоха и на вас , хич не отллагайте ,а изненадайте приятно семействата си следващата неделна сутрин !
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.