Ако и вие сте като мене да обожавате тиквички и същевременно да ненавиждате да ги пържите,то това е вашата рецепта.Един килограм е за никъде доза,едвам за двама би стигнала,толкова са вкусни,но аз ви давам рецепта за кило,пък вие решавайте... ☺
Продукти:
1 кг. тиквички
20-30 гр.олио
брашно 100 гр.
галета 35 гр.
сол на вкус
1\2 ч.л.червен пипер
За млечно-чесновия сос:
200г. кисело мляко
1/2 връзка копър
3 скилидки чесън
сол
Измийте и отрежете връхчетата и пънчетата на тиквичките.
Нарежете ги на еднакви по дебелина кръгчета.
Съветът ми е да ги нарежете по-дебели примерно около сантиметър за да останат "месести", иначе ако са по-тънки ще станат като чипс ,но ако така ви харесват ок.
Ако имате ренде използвайте него за да са напълно еднакви и да могат да се изпекат за еднакво време.
Смесете брашното със солта,галетата и червения пипер .
Всяко кръгче тиквичка оваляйте в панировката ,а след това ги подредете върху тавичка с пласт хартия за печене като леко ги застъпите едно с друго.
Не се притеснявайте изпичат се еднакво добре и от горе и от долу и не е нужно да ги обръщате,а ако желаете може да не ползвате хартия за печене,а просто леко намажете с олио тавичката и тогава ги подредете .
Поръсете отгоре със струйка олио и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност (след около 20 минутки).
За соса разбъркайте киселото мляко с наситнените чесън и копър и посолете на вкус.
Поднестете с тиквичките !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.