вторник, 1 май 2018 г.

ПЕРФЕКТНОТО ТЕСТО ЗА ПИЦА


По-бърза и по-вкусна пица в домашни условия аз просто не знам да има . Максимум 30 минути. ..даже са много. ..между 20 и 30 зависи колко бързо ще нарежете продуктите за отгоре ! ☺
Рецептата е абсолютно автентичена от истинска пицария , но в Испания , където работих преди време ,  но това няма абсолютно никакво значение  за вкуса и единствената разлика е , че там ползваха брашно с вграден набухвател , а аз си я правя с мая . Пица може да се приготви с всякакво брашно ,но истинските  фенове на кулинарията  и  големите ШЕФ ГОТВАЧИ я приготвяг само с това -БРАШНО ТИП 00 ЗА ПИЦА .
Не може да се опише с думи вкуса ,който се получава ,нито текстурага на самото тесто.....резултата е едно ароматно   "ПУХЧЕ " ☺ и хапнете ли веднъж такава пица абсолюгно винаги и във всяка следваща ще търсиге именно този неподражаем вид и  вкус  .

Не се чака тестото да втасва ,не се разточва кора , просто замесвате всичко за 5 минути , разстилате с ръце в тавата , добавяте си плънка по ваше желание и печете .
Тестото е уникално пухкаво и с него се работи супер лесно , не се къса докато го разстилате , а само се нагажда даже по тавата...толкова е върховно . Ще ви дам доза за тавата от снимката,  която е с диаметър 30см., но аз обикновено замесвам повече и си го държа в хладилника за следващия ден , вие си преценете . 
Продукти за 1 тава  : 

1 яйце 
120 мл.прясно мляко 
1/2 пакетче суха мая на д-р Йоткер - 3,5 гр.
1/3 ч.л.сол
1 равна ч.л. захар 
4 с.л . олио
250 гр .  брашно ,а ако искате перфектната пица ,  поръчайте си БРАШНО ТИП 00 ЗА ПИЦА ТУК
В купата направете кашичка от леко затопленото мляко, захарта и маята ,изчаквате 5 минути да шупне и добавете всичко останало .Стане ли хомогенна топка , разстилате с ръце  в тава намазана хубаво с олио навсякъде и добавяте плънката . 
В случая моята пица е с домати на кубчета от консерва , 1/2 голям  пресен домат , 1/2 пакетче Моцарела , 100 гр.шунка слайс , накъсани парченца от печеното пиле от снощи , маслини и кашкавал, но вие може да сложите на вашата каквото си пожелаете .
Вкарвате пицата в загрята на 220 градуса фурна за около 10-12 минути до апетитен златисто-кафяв вид и си я хапвате !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.