По-бърза и по-вкусна пица в домашни условия аз просто не знам да има . Максимум 30 минути. ..даже са много. ..между 20 и 30 зависи колко бързо ще нарежете продуктите за отгоре ! ☺
Рецептата е абсолютно автентичена от истинска пицария , но в Испания , където работих преди време , но това няма абсолютно никакво значение за вкуса и единствената разлика е , че там ползваха брашно с вграден набухвател , а аз си я правя с мая . Пица може да се приготви с всякакво брашно ,но истинските фенове на кулинарията и големите ШЕФ ГОТВАЧИ я приготвяг само с това -БРАШНО ТИП 00 ЗА ПИЦА .
Не може да се опише с думи вкуса ,който се получава ,нито текстурага на самото тесто.....резултата е едно ароматно "ПУХЧЕ " ☺ и хапнете ли веднъж такава пица абсолюгно винаги и във всяка следваща ще търсиге именно този неподражаем вид и вкус .
Не се чака тестото да втасва ,не се разточва кора , просто замесвате всичко за 5 минути , разстилате с ръце в тавата , добавяте си плънка по ваше желание и печете .
Тестото е уникално пухкаво и с него се работи супер лесно , не се къса докато го разстилате , а само се нагажда даже по тавата...толкова е върховно . Ще ви дам доза за тавата от снимката, която е с диаметър 30см., но аз обикновено замесвам повече и си го държа в хладилника за следващия ден , вие си преценете .
Продукти за 1 тава :
1 яйце
120 мл.прясно мляко
1/2 пакетче суха мая на д-р Йоткер - 3,5 гр.
1/3 ч.л.сол
1 равна ч.л. захар
4 с.л . олио
250 гр . брашно ,а ако искате перфектната пица , поръчайте си БРАШНО ТИП 00 ЗА ПИЦА ТУК
В купата направете кашичка от леко затопленото мляко, захарта и маята ,изчаквате 5 минути да шупне и добавете всичко останало .Стане ли хомогенна топка , разстилате с ръце в тава намазана хубаво с олио навсякъде и добавяте плънката .
В случая моята пица е с домати на кубчета от консерва , 1/2 голям пресен домат , 1/2 пакетче Моцарела , 100 гр.шунка слайс , накъсани парченца от печеното пиле от снощи , маслини и кашкавал, но вие може да сложите на вашата каквото си пожелаете .
Вкарвате пицата в загрята на 220 градуса фурна за около 10-12 минути до апетитен златисто-кафяв вид и си я хапвате !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.