сряда, 9 май 2018 г.

КАКАОВ СЛАДКИШ С ШОКОЛАДОВ СИРОП И ЯЙЧЕН МАСЛЕН КРЕМ

Мноооого лесен , бърз и вкусен десерт създаден за наслада на душата с продукти , които почти винаги има налични във всяко домакинство . 
Всяка хапка от него ще ви кара   да мъркате ☺ от удоволствие , а вкуса на крема в комбинация със шоколадовия сироп и какаовия блат е вярвайте ми неустоима. 
 Сега , за да снимам си сервирах едно парченце в чинийка , но истината е , че с вилица и директно от тавата е най-вкусно , а и никой не вижда колко си изял☺ докато по едно време установиш , че тавата е преполовена и ти стане едно леко гузно пък с нежелание го върнеш в хладилника.☺
Продукти :
(където пише чаша меря с пластмасова чаша за еднократна употреба от 200мл.)

1 ч. ч. захар
1 яйце
1/2"кофичка кисело мляко
1ч. л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч.брашно
2 с.л.какао
2 ванилиии

За шоколадовия сироп :
200 мл.прясно мляко
3 с.л.какао
125 гр.масло
1/2 ч.ч.захар

За крема :
3 жълтъка
600 мл.прясно мляко
80 гр. брашно
125 гр. захар
3 ванилии
125 гр.меко масло
2 с. л.пудра захар 

За украса 2 пакетчета шоколадови пръчици
Взимате купа и разбивате яйцето със захарта ,аз дори миксера не включвам ,защото не е необходим , а с телената бъркалка го разбивам . Слагате лъжичката сода в киселото мляко и разбърквате да шупне , а след това изсипвате в купата при яйцето и захарта. Разбърквате и добавяте олиото ,брашното, какаото и накрая ванилията. Получената смес изсипвате в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно навсякъде.
Слагате сладкиша в загрята на 180 градуса фурна и след 30 минути е готов. Изваждате го и го оставете на страна да изстива.
В някакъв подходящ съд слагате абсолютно всичко, което съм ви написала за сиропирането и слагате съда на котлона, разбърквате да се стопи маслото и заври ли сместа махате от котлона. Изчакайте да изстине до положение като си държиш вътре пръста да е хладко и залейте сладкиша обилно навсякъде, но преди това го нарежете на квадрати и когато го залеете разлюлейте тавата да влезе сироп навсякъде между квадратите . Правете това около десетина минути докато попие целия сироп и сложете сладкиша в хладилника да стяга , а вие се заемете с крема .
За крема трябва да сложите абсолютно всички съставки без маслото и пудрата захар в тенджерката в която ще варите крема и да разбъркате всичко мнооого хубаво, за да няма бучици. ..аз не успях и пуснах пасатора и го направих перфектно гладък. Прехвърляте на котлона и непрекъснато бъркате с телената бъркалка докато се сгъсти , махате от котлона и го оставяте да се охлади напълно , а след това го разбърквате с миксера с мекото масло разбитото с пудрата захар и  го сложете за 15 минути в хладилника.
След това вадите от хладилника и двете -сладкиша и крема ,намазвате хубаво навсякъде, поръсвате с шоколадови пръчици и обратно в хладилника за два часа и е готов за консумация!
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
 Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.