сряда, 30 май 2018 г.

ЧЕРЕШОВО МАЛЕБИ 💞

Като малка много, много не го обичах та да не кажа хич , а сега душата на дявола ще си продам за това толково вкусно кремче ! 😆
Може да го направите и с друг плод по ваш вкус ...има най - различни варианти за приготвянето му ,а  най - лесния е да вземете ваниливи пудинги на д-р Йоткер и бурканче от любимито сладко и сте готови , но аз сега си го направих от А до Я , сварих си и крема и сладкото и горещо ви препоръчвам да го направите и вие резултата е просто  несравним , а аромата на ваниловия крем в съчетание   с прясно свареното черешово сладко ще ви плени и ще задоволи и най-капризния вкус !

 Продукти за крема :
Меря с пластмасова чаша за еднократна употреба от 200мл.

4 яйца
1л.прясно мляко
1 и 1/3 чаша захар
1 чаша брашно
2 ванилии
50 гр.масло

За сладкото :

500 гр.череши
300 гр . захар
щипка лимонтозу
Измийте и почистете костилките от черешите , засипете  ги със захарта и ги оставете в хладилника за поне 3-4 часа ,а моите ги оставих цялата нощ там .
На сутринта ги слагате на котлона да заврят ,котлона нека е на средна степен ,а вие стойте на близо и постоянно обирайте пяната ,която се събира . Понеже количеството е малко ще стане готово много бързо за около половин час и понеже  ни трябва за Малеби оставете го малко по-рядко...нека има течност .
Когато го махнете от котлона сложете щипка лимонтозу ,разбъркайте и оставете да се охлади на стайна температура .
За крема сложете 600 мл.от млякото на котлона да завира , а вие си разбийте яйцата със захарта , добавете брашното и останалото мляко на части като с телената бъркалка бъркайте до абсолютно гладкост ...да няма никакви бучици и когато заври млякото на котлона го изсипете на тънка струйка вътре без да спирате да бъркате с бъркалката още няколко минути докато се свари брашното и сгъсти крема .
Дръпнете от котлона и сложете вътре двете ванилии и маслото и разбъркайте докато се разтопи маслото .

Налейте крема в купички и оставете да изстине и да хване коричка , а когато това стане гарнирайте отгоре със сладкото , което сварихте ....това сладко ще ви стигне спокойно за двойна доза от крема ,което горещо  ви препоръчвам да направите . 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.