четвъртък, 3 май 2018 г.

ВЪРХОВНИ ДРОБЧЕТА НА ФУРНА

Не едно или две гениални творения са се родили от негово величество МЪРЗЕЛА 😆😆😆
Така стана и снощи с тия дробчетата , за да не мия тавата на фурната в която ги правя , защото я ненавиждам 😆 си казах , я да пробвам , ако сложа хартия за печене какво ще стане....?☺
Те станаха уникални просто и най-хубавото е че от идеята с хартията се стигна и до драстично намаляване на количеството олио...за цялата тава отиде между 10-15 мл.,което е чудесно просто....станаха много сочни и мекички от вътре  , с разкошна хрупкава коричка отвън и грам не са мазни .
 Ако някой не знае ,че са печени , а не пържени никога няма да направи разлика във външния им вид , така че този метод се превръща автоматично във фаворит в душата ми , за експресно , много лесно , бързо  и безумно вкусно приготвяне на пилешки дробчета и сега ще ви го споделя и на вас , а всичко , което трябва да направите е само веднъж да ги опитате. ...! ☺
Продукти :

1 кг . пилешки дробчета
200 гр. брашно
сол на вкус или малко повече от чаена лъжичка
20 гр . олио
Измивате хубаво дробчетата и ги нареждате върху кухненска хартия да изсъхнат много хубаво.
В купа си разбърквате брашното със солта , а тавата в която ще печете покривате с хартия за печене и започвате едно по едно да напудряте много хубаво всяко дробче и го подреждате в тавата . Нека позасъхне 5 минути брашното, така после стават хрупкави от вън ,  а вие включете фурната да загрява на 220 градуса . Поръсвате отгоре върху всяко супер  тънка струйка  олио и

вкарвате тавата във фурната , след около 5 минути я изваждате и едно по едно обръщате всички дробчета и връщате във фурната за още пет минути да се запекат и от другата страна и са готови за хапване .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.