вторник, 15 май 2018 г.

ПЛОДОВ ПАЙ С КОМПОТ


Поради безмерната  ми любов към всичко шоколадово мноооого рядко ми се прияжда нещо плодово и понеже сега беше от тези моменти трябваше да си създам точния десерт ,който да ми угоди на вкуса и на душичката и така и стана .
Нищо особено като сложност на рецептата , 5-6 продукта налични почти винаги във всяко домакинство , а  се получи такава профирна  вкусотия , че опатках 1/3 от тавата на " ПРИМА ВИСТА ", а тръгнах само една хапка да опитам как е станал на вкус , че нямах търпение да го чакам до сутринта .
Ако не ви допадат кайсийте сложете друг компот по ваш вкус , а ако ви е малко сока от един компот ,за да сиропирате ,  може да отворите и втори , ако искате още по-сочно , но лично на мен ми беше добре  с един ...вие решавате , но си го направете ...мноооого ще ви хареса !
Продукти :

 200 гр.масло на стайна температура
брашно 225 гр.
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
3 яйца
захар 175 гр.
1 ванилия
50 гр . настъргания лешници или орехи
1 компот по ваш избор
Смесете хубаво брашното с бакпулвера и щипка сол.
В друга купа сложете омекналото масло и го разбийте с миксера с яйцата ,добавете захарта и пак разбъркайте , прибавете ванилията и брашното и окончателно разбъркайте до хомогенна смес.Изсипете я в тавичка за торта с падащо дъно , която предварително сте намазали с масло и поръсили с брашно , а отгоре подредете плодовете от един компот и поръсете с ядките .


Изпечете десерта на 180 градуса за около час, зависи от фурната ви ,а когато поизстине леко го сиропирайте със сока на компота , а кюь2,огато то попие , посипете с нежен снежец от пудра захар и си го хапнете с удоволствие !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.