Кога , ако не сега , защото сезона им е в разгара си да си приготвите тази уникално вкусна и същевременно супер лесна рецепта от която с един куршум ще се сдобиете с два заека 😆 вълшебно вкусен и неустоимо ароматен "Конфитюр от ягоди" и разкошен "Ягодов сироп" любим на малки и големи ! 💞
Гарантирам ви , че грам няма да съжалявате ,ако след като дочетете рецептата до края хукнете към най-близкия пазар за да купите подобаващо количество ягоди ...него го оставям на вашата преценка , а количеството, което виждате на снимките е приготвено от 3 кг.ягоди .
Продукти :
Дозата е следната ... на 1кг. плод се слага 1кг. захар 750мл.вода и щипка лимотозу .
Плодовете се изчистват, измиват и се засипват със захарта, оставят се така една нощ в хладилника .
Пасират се, добавя се водата и се варят 30мин .След това се прецеждат гъстото се пълни в бурканчета то е чист конфитюр . Течността навивате в шишета това е сиропа .
Стерилизирате получените бурканчета и шишета 10 минути след като заври водата...това е всичко. !
Мерси на нашия Модератор Поли Станчева, която ни подари на мен и на вас тази страшна вкусотия , която трябва да я има на всяка трапеза и на всяка закуска във всеки дом....аз дописвам рецептата и ставам да правя " Пържени филийки " ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Гарантирам ви , че грам няма да съжалявате ,ако след като дочетете рецептата до края хукнете към най-близкия пазар за да купите подобаващо количество ягоди ...него го оставям на вашата преценка , а количеството, което виждате на снимките е приготвено от 3 кг.ягоди .
Продукти :
Дозата е следната ... на 1кг. плод се слага 1кг. захар 750мл.вода и щипка лимотозу .
Плодовете се изчистват, измиват и се засипват със захарта, оставят се така една нощ в хладилника .
Пасират се, добавя се водата и се варят 30мин .След това се прецеждат гъстото се пълни в бурканчета то е чист конфитюр . Течността навивате в шишета това е сиропа .
Стерилизирате получените бурканчета и шишета 10 минути след като заври водата...това е всичко. !
Мерси на нашия Модератор Поли Станчева, която ни подари на мен и на вас тази страшна вкусотия , която трябва да я има на всяка трапеза и на всяка закуска във всеки дом....аз дописвам рецептата и ставам да правя " Пържени филийки " ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.