вторник, 1 май 2018 г.

ЛЕШНИКОВ КЕКС

Хич няма да ви обяснявам много, много колко вкусен е този кекс, зашото мисля че самите снимки го показват.

Това е рецепта многократно тествана през годините,но с орехи и това , че сега я направих с лешници е единственото различно , което пък още повече го подобри , защото уханието , което му дадоха предварително запечените лешници е несравнимо с друга ядка , въпреки че , ако вие сте фенове на други ядки може да опитате с тях и пак ще стане вкусно, защото самата текстура на тестото е пригодена за ядки и се получава  много вкусно и пръхкаво кексче .

Продукти : 
( чашата меря с пластмасова чаша за еднократна употреба от 200 мл. )

350 гр. кисело мляко
450 гр. брашно
2/3 чаша олио
3 яйца
1 бакпулвер
1/2 ч.л.сода за хляб
2 чаши захар
2 ванилии
150 гр . лешници
Взимате две купи и разделете в тях белтъците от жълтиците . Сложете при белтъците чаена лъжичка захар и ги разбийте на твърд сняг .
 Разтворете содата в киселото мляко да шупне и го сипете в купата при жълтъците . Сложете там и бакпулвера, захарта и ванилията и разбъркайте хубаво с миксера всичко , а след това на 3-4 пъти като продължавате да бъркате добавете и олиото .Последно на части добавете и брашното и разбъркайте до еднородна смес..
Със силиконова шпатула добавете към сместа и разбитите на сняг белтъци и разбъркайте  до хомогенност пак с нея .
Последно добавете  ядките , които предварително сте запекли , смеляли и разбъркали с 1 ч.л.брашно , пак разбъркайте и изсипете сместа в кексовата форма,  която сте намазнили хубаво и поръсили с брашно.

Вкарвате в загрята на 180 градуса фурна и печете около 50 минути без да променяте градусите и без да отваряте фурната. 
 Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.