четвъртък, 17 май 2018 г.

СЛАДЪК САЛАМ 💞

Едва ли има някой ,който да не е разпознал десерта , който виждате на снимките. 😆
Любимия на малки и големи " Сладък салам ". Рецептата, която сега ще ви предложа е моя вариант за този така обичан сладкиш от детството. ..заменила съм вида на бисквитете , не е с обикновени , добавих някои нови продукти ,а на други увеличих количеството и в резултат се получи много, мноооого по--вкусен "Сладък салам " от познатия ни от миналото вкус , топи се в устата  и съм убедена, че всички много ще харесате рецептата , а  че е много лесен и бърз за приготвяне е ясно на всички .
Продукти :

1  голям пакет бисквити " Закуска "
250 гр.меко масло
250-300  мл.течна сметана
200 гр.пудра захар
2 ванилии
50 гр.смлени лешници
50 гр.какао
Взимате купа и начупете  в нея бисквитете .Добавете 150 гр.от пудрата захар , останалите 50 са ви да оваляте салама , когато замръзне . Добавяте какаото , лешниците и ванилията , разбъркайте , добавете мекото масло и сипете малко  сметана.
Така бъркате и доливайте от сметаната докато ви стане хомогенна смес .Не знам точно колко сметана сложих , защото беше от 0,500 гр. и си доливах , но някъде 250 -300 мл.съм сложила ...ще усетите сами докато бъркате, че стане ли ви лесно да бъркате значи е достатъчно.
Изсипвате готовата смес върху  фолио  или хартия за печене , както направих аз и оформяте на салам , завивате краищата като бонбон и слагате в камерата за 3-4 часа да замръзне хубаво.
После взимате чист лист хартия за печене , поръсете върху нея остатъка от пудрата захар и оваляйте хубаво в нея  замръзналия салам .
Ако ще хапвате веднага , трябва да го изчакате 15-20 минути, за да може да го нарежете на кръгчета с дебелина поне  сантиметър,  а ако не го завийте в хартията и го върнете в камерата,  а когато ви се хапва пак го изкарайте  по рано , за да се отпусне .
 Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да мводим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.