понеделник, 30 април 2018 г.

КОНКУРС ЗА ТОП КУЛИНАР НА МЕСЕЦ АПРИЛ

В " ГОТВЕНЕТО ВСЪЩНОСТ Е ЛЮБОВ - ГРУПА ЗА МИЛИОНИ " се проведе  конкурс в събота и неделя (28 и 29 април ) и си избра за "Топ Кулинар ^ на месец  АПРИЛ  Екатерина Рашкова ! ☺💞 .
Тя се представи с три различни ястия и с нейно позволение сега ще споделя с вас снимките предоставени ми от самата нея и рецептите по които ги е сготвила ,описани от самата нея  ! 

ПЪЛНЕНА  АГНЕШКА  ПЛЕШКА 

Агн.плешка около1500гр.
Лапад-1връзка
Зелен лук-1връзка
300гр.-гъби
11/2ч.ч.ориз
1/2връзка джоджен
1/2вр.магданоз
2-3стръкчета девисил
Сол
Черен пипер
В 50мл.олио се задушива лука , добавя се ориза и де запържва до прозрачност. Слагаме гъбите,
След гъбите  добавям лапада, когато пуснат течност. Ако залепва добавям малко вода , сипват се 2ч.ч.вода,сол и черен пипер на вкус захлупва се и на слаб огън да си поеме водата. Преди да свалим от котлона се добавят магданоза,джоджена и девисила и се оставя да изстине. Плешката се пълни с охладената смес и се зашива. От горе се намазва със смес от 20мл.зехтин, 1ч.л. сол,1с.л. червен пипер. От горе я покривам с тънки филийки масло. В тавата се сипва 1ч.ч. вода поставя се плешката и се завива с фолио. Пече се 3ч.на 160гр. Отвива се още 30-40мин.на 200,да се получи хрупкава коричка.

ВКУСЕН ДОМАШЕН ХЛЯБ 

400мл.хладка вода
1/2кубче мая
1ч.л.захар
1с.л.сол
1с.л.оцет
5с.л.олио
800-900гр.брашно
Замесва се тесто и се оставя да втаса. Отново се премесва и разделя на две за формите. Намзва се леко с мазнина и във формите втасва отново. Преди печене правя 2-3разреза и поръсвам с брашно. Пече се на 180гр. 30-35мин.

ТОРТА ТРИ ШОКОЛАДА  В СИЛИКОНОВА  ФОРМА 

Торта три шоколада в силиконова форма☺
500мл.сладкарска сметана 
300мл.прясно мляко.
100гр.бял шоколад
100гр.млечен шоколад
100гр.натурален шоколад
3пак.желатин д-р Йоткер
1пак.ванилова захар
Сметаната,млякото и ваниловата захар се смесват и се разделят на 3равни части. На водна баня се загрява първата част,добавя се белия шоколад и се бърка до разтопяване. Сваля се от котлона и сипваме желанина/100мл.вода+1п.желатин да набъбне и след това на слаб огън да се разтвори напълно/.
Готовата смес се изсипва в суха силиконова форма и в хладилника за 2ч.да стегне. Останалите 2/3 се правят по-същия начин едната с млечен,другата с натурален шоколад.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.