Все някакви други модели правя наложени , подредени , бюреци , а сега ми се искаше да заложа на класиката , но така да я изпипам ,че да е трудно да се разпознае с купени или с домашно точени кори е ...естествено доколкото е възможно това да стане ,защото всички знаем ,че по- добри от домашно приготвените просто няма .
Но съм мноооого доволна от резултата и от вкуса и от вида и и горещо ви препоръчвам да си я направите спешнооооо .
Продукти :
1 фино точени кори "Фамилия " 500 гр.
5 яйца
5 яйца
250 гр.сирене
125 гр.масло
500 мл.прясно мляко
2 равни с.л.брашно
2 равни с.л.брашно
1 бакпулвер
Разтопете маслото и с четчица намажете хубаво цялата тава навсякъде.
В купа натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата.
Корите "Фамилия " фабрично вървят по две ,така че като хванете една и те тръгват две , а вие не се мъчете да ги разделяте , а взимате две захванати , слагате ги на масата и с четчицата хубаво навсякъде ги намазвате с масло .
Правите пътечка по дължината на кората със разбърканите сирене и яйце и навивате по стандартния начин първата на охлюв и всички останали покрай нея .
Когато навиете всички пак с четчицата намазвате отгоре цялата повърхност на баницата с останалото масло .
В същата купа , няма нужда да я миете 😆 сипвате малко от прясното мляко и бакпулвера , той ще шупне веднага и в него слагате двете лъжици брашно . Разтворете ги хубаво да няма бучици и тогава добавете и останалото мляко , разбъркайте хубаво и залейте баницата .
Правите пътечка по дължината на кората със разбърканите сирене и яйце и навивате по стандартния начин първата на охлюв и всички останали покрай нея .
Когато навиете всички пак с четчицата намазвате отгоре цялата повърхност на баницата с останалото масло .
В същата купа , няма нужда да я миете 😆 сипвате малко от прясното мляко и бакпулвера , той ще шупне веднага и в него слагате двете лъжици брашно . Разтворете ги хубаво да няма бучици и тогава добавете и останалото мляко , разбъркайте хубаво и залейте баницата .
Оставете я така поне 5 минути, за да поеме течноста , а вие включете фурната да ви загрява на 190 градуса и после сложете баницата и я изпечете за около 35-40 минути докато ви хареса на вид и стане апетита и златисто-кафява. Еми готова е , време е да си я хапнете с кеф с любимите хора !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.