вторник, 3 април 2018 г.

АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА


Представям ви поредното предложение за Великденските ви трапези , което всяка година е неразделна част от празничното меню в къщи .
Гарантирам ви ,че по-вкусна  " АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА " едва ли сте опитвали ... ! Мноооого ароматна , с мноооого подправки и зеленчуци комбинирани перфектно и с разкошна застройка .
Най-неприятната част е да обработите агнешкия комплект и след това да измиете сумати мазни и неприятни съдове , но за страхотния вкус на който ще се насладите жертвата си заслужава , още повече , че аз винаги разделям комплекта на две и с едната част правя чорбата , а с другата дроб сърма , а това са си две ястия както и да го погледнеш ,при това уникално вкусни така че хич не му мислете взимайте един хубав агнешки комплект и да готвим ...естествено с любов ! ☺💞
Продукти :

1/2 агнешки комплект за чорбата  от 1,5 кг. цял
1 кафена чаша ориз
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 връзки пресен лук
50 гр. масло
1 с.л.джоджен
1/2 връзка магданоз
2 с.л . универсална подправка на Пикантина от зеленчуци
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус

За застройката :
2 жълтъка
1/2 кофичка кисело мляко
Измийте , сварете и нарежете мноооого на дребничко агнешкия комплект и прецедете бульона през цедка . По време на вареното постоянно доливайте вода ,за да е покрит . При прецедения бульон досипете още вода , да се получи общо  около четри литра течност . Отделете си 1 литър за дробсърмата заедно с дреболийките от половината комплект - аз направо ги слагам в кутия заедно и ги дамразявам  в камерата до когато реша да правя дробсърмата .
Нарежете лука,моркова,зелената и червената чушка на ситно (от чушките имам замразен микс целогодишно )
Сложете тиган на котлона ,който нека бъде на средна степен  и в него сложете маслото и когато се разтопи сложете вътре лука,моркова и чушките . Разбъркайте и когато омекнат добавете и нарязаните дреболийки , разбъркайте минута , две и дръпнете от котлона. 
На друг котлон нека ви загрява бульона от варенето и в него изсипете съдържанието на тигана , а когато заври прибавете и ориза .Нека ври на средна степен на котлона. След десетина минути добавете джоджена, черния пипер,универсалната подправка и нарязания магданоз .Разбъркайте и опитайте на вкус и едва тогава преценете дали да добавяте сол ,защото в подправката има .
 Нека поври още 5 минути и махнете тенджерата от котлона .
В  отделен съд разбийте жълтъците и към тях прибавете киселото мляко, разбъркайте добре.
Наливаме малко от бульона на чорбата към застройката и я изливаме  постепенно в чорбата, като непрекъснато  разбъркваме.
Сервирайте поръсено със ситно нарязан пресен лук и да ви е сладко ! Весели празници!  
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.