събота, 28 април 2018 г.

ПЪРЖОЛИ С ГЪБЕН СОС ВЪРХУ КАНАПЕНЦЕ 😆

Мноооого вкусно , а ма много !!!
В чинията има абсолютно всичко , което ви е необходимо , за да се нахраните и то богато ...има обезкостена свинска вратна пържола , има уникално вкусен "Гъбен сос " от запържени в масло  пресни Печурки , комбинирани със най-добрия  сос " Бешамел ", който може да си представите , пържолката е полегнала върху канапе от златисто-кафява пържена филийка , и всичко това е скрито под кашкавалена коричка ,а  просто за разкош като гарнитура  му сложих и няколко пресни пържени картофчета и чинията се превърна в ПРАЗНИК за сетивата....ако вие можете да устоите на тази вкусотия ,то аз със сигурност не мога ..! 😆 
Ако искате да се насладите на божествения вкус обаче ще се наложи да се потрудите, за да приготвите всичките компоненти и да създадете своя кулинарен шедьовър с който ще плените всеки , когото нахраните ...вярвайте ми това , което ще опитате си заслужава отвсякъде жертвата затова да готвим ! ☺

Продукти за пържолите  : 

5-6 обезкостени свински вратни пържоли

сол и черен пипер за овкусяването им 
30 - 40 мл.олио

За гъбения сос : 

300 гр. пресни Печурки
200 гр. масло 
1 л.прясно мляко 
4  с.л.брашно
1 л.прясно мляко 
сол и черен пипер на вкус 

За пържените филийки : 

2 яйца 
5 филийки хляб
3 с.л.кисело мляко 
1/4 ч.л.сода

150 гр.кашкавал 
магданоз 
1 кг. пресни картофки 
Овкусявате пържолите хубаво със сол и черен пипер и ги подреждате в тава , заливате ги с олио и вода да ги покрие ,завивате ги хубаво с фолио, слагате ги във фурната на 160-170  градуса  и ги забравете там за 2 часа . 
Вие се заемете с Гъбения сос като измийте и нарежете гъбите на едро .
Сложете тиган или тенджерка на котлона да загрява и сложете там 100 гр.от маслото да се стопи , а стане ли това добавете вътре нарязаните гъби . Те много бързо ще пуснат вода , а вие разбърквайте докато водата изври , гъбките омекнат и леко се запържат. Прехвърлете ги в чиния , като ги изцеждайте от соса той нека остане  в съда в който готвихте гъбите и сложете там да се разтопи и останалото масло , но да не  се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.
Бъркайте постоянно и  няма да са ви се образувалп бучици , соса ще стане перфектно гладък . Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на рядка боза махате го от котлона и сипвате в него изпържените гъби , разбъркайте и опитайте на вкус , а ако е необходимо посолете още малко ! 
Минат ли двата часа  развивате фолиото на пържолите и ги заливате с Гъбения сос и върнете във фурната за около 15 минути на 200 градуса ,а след това извадете тавата и поръсете навсякъде с настъргания на едро ренде кашкавал , посипете с нарязан магданоз и пак върнете във фурната за около 10 минути докато се разтопи кашкавала и ястието добие апетитен златисто-кафяв завършен вид . 
Забърквате си сместа за пържените филийки ,като в купата първо слагате киселото мляко след това содата, разбърквате хубаво да шупне и чак след това чуквате вътре яйцата и пак разбърквате, но не го бъркайте много,а просто да се разбият яйцата лекичко .
Започвате да пържите в хубаво загрята мазнина,нека има обилно поне един пръст в тигана и ако трябва си доливайте ,но намалете котлона на средна степен докато пържите,защото стават бързо и ще ви покафенеят,а целта е да станат идеално златисто-кафяви . Потапяте в сместта от двете страни(не ги киснете,няма нужда) и и в тигана . Готовите изваждайте в чиния покрита с кухненска хартия,за да се отцеди излишната мазнина .
Картофките няма да ви обяснявам как се пържат , защото съм убедена, че всички знаете . 
И сте готови за сервиране най -отдолу в чинията слагате първо пържена филийка , върху нея пържолката заливате с Гъбения сос и добавяте гарнитурата от пресните пържени картофки ! 
Желая ви прекрасни и вкусни моменти с любимите ви хора с това уникално вкусно ястие ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе  с любов, хранете  се вкусно и бъдете мноооого  щастливи ! 💖





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.