събота, 21 април 2018 г.

КОРОНАТА НА КРАЛЯ 💞

Представям ви " Короната на краля "💞новата  рожба на въображението ми ! ☺
Стана ...феноменална просто !!! 😆😆😆
Според мен не е лошо човек да се похвали , стига да е подплатено с  покритие , така че сега ви се хваля просто , защото много се радвам, че  наистина стана безумно вкусна и когато си я приготвите ще се убедите в думите ми .
В никакъв случай не е трудна , вкуса и силно наподобява крем пита , но в бая по-подобрен вариант. 
Буквално се топи в устата , когото я вкусите и дори не е необходимо да дъвчете много , много , а само мъркате и примирате от удоволствие докато си похапвате от това кралско чудо ! ☺
Продукти :

бутер тесто 800 гр. или 1 голям пакет " БЕЛЛА"
масло 250 гр .омекнало на стайна температура
2 пудинг " ПРЕМИУМ С БУРБОНСКА  ВАНИЛИЯ" на д-р Йоткер
половин бурканче сладко по избор
2 с.л. пудра захар за крема
2 с.л. пудра захар за поръсване отгоре
10 равни с.л.захар  за крема
100 гр. смлени лешници
1л.прясно  мляко
2.с.л.какао 
Нарежете бутер тестото на каквито парчета ви дойде на ум , сложете го в тава покрита с хартия за печене , аз го направих на два пъти , защото парчетата се редят на разстояние , защото бухват и го изпечете до златисто-кафяв вид . Оставете готовите да изстинат хубаво , а след това върху дъска с ножа ги нарежете на възможно най-ситно, то става лесно , защото се рони .
 Сварете крема по указанието на опаковката и го оставете да изстине напълно.
Разбийте с миксера  мекото масло с две лъжици пудра захар  до побеляване и прибавете изстиналия крем бъркайки с миксера до хомогенност.
Разделете крема на 4 равни части , като 2 от тях сложете заедно в голяма купа , в едната сложете какаото и разбъркайте добре , а другата оставете настрана .
Отделете от нарязаното бутер тесто за аранжиране после , а останалото прибавете разбърквайки на части ,за да слегне в купата с двете части крем , там добавете и половината бурканче  сладко  и 2/3 от смлените лешници , 1/3 оставете за аранжиране после. 
Разбъркайте всичко мнооого хубаво и взимате тортената форма и изсипвате в нея половината , подравнявате хубаво и отгоре изливате шоколадовия крем който отделихте , а върху него лъжица по лъжица слагате останалата половина от сместа в купата ,  като  не натискайте ,за да не се обединят ,а просто леко  подравнете . Последно отгоре изсипвате останалата 1/4 крем който отделихте  , подравнявате  и слагате в хладилника да стегне хубаво поне за 6 часа , а най-добре е да пренощува там за оптимален резултат.
После махате ринга и украсявате отгоре и отстрани с отделените трохи от бутер  тестото и поръсвате навсякъде с останалите лешници .

 За красота , разкош и завършен вид на " Короната на краля " поръсете с пудра захар през сито !  ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.