Точно 50 минути ви делят от момента в който решите да си го приготвите до момента в който ще го извадите от фурната и навсякъде покрай вас ще ухае неустоимо на прясно изпечен хляб с разкошна хрупкава коричка и с вкус на ръчен хляб купен от селската фурна , а ма едно време. .!
Няколкото продукта в него и лесното му и бързо приготвяне го превръщат във тотален фаворит в сърцето ми , защото абсолютно нищо не ми пречи да го правя всеки ден и в къщи винаги да има топъл , прясно изпечен и страшно вкусен домашен хляб.
Прочетете ли рецептата ще се убедите в думите ми и съм сигурна, че много от вас ще се изкушат да го приготвят веднага, както направих аз днес , а го видях нощес към 2 часа на готварския канал " 24 kitchen ", сънувах го цяла нощ , към обяд го направих и вече го няма....просто е ТОП РЕЦЕПТА от всякъде ! ☺
Продукти :
450 гр.брашно
1 суха Мая 7гр.
225 мл.хладка вода
1 равна ч.л. захар
1 равна чаена ч.л.сол
1 с.л олио
Сипвате хладката вода в купа и направете кашичка от нея ,маята , захарта и 3-4 с.л.брашно и оставете 5 минути да шупне , да се активира маята.
След това слагате в купата останалите неща и замесете нелепнещо тесто , но въобще не му се вживявайте много и съберете ли го на топка е готово .
Не го чакате да втасва ,а слагате хартия за печене в тавата и топката тесто върху нея .
Взимате дървена лъжица и натискане като на снимката да стане като на парчета торта и слагате във фурната, която трябва да е загрята на 200 градуса. Печете 30 минути и е готово ! 😆
Много трудна рецепта нали ...😆😆😆а хляба е божествен и го изядохме за минути ! 😆
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.