неделя, 22 април 2018 г.

МОРУЖНЯК

Това е " МОРУЖНЯК " - много вкусно печиво от Видинския край и това закусихме днес .
Той е  мил и вкусен спомен от детството, който бабата на една приятелка ни правеше за закуска в неделя , когато оставахме да спим в тях .
Тогава съм била много малка , за да ми дойде  на ум да си поискам рецептата , някъде 6-7 годишна и сега се заех  да го приготвя .
 С помощта  на " Гугъл ", моите спомени и най-вече  хора от групата стигнах до познатия и обичан вкус и сега ви споделям рецептата и горещо ви препоръчвам да си го приготвите при първа възможност, ще ви хареса. ..гаранция , а това ,че става изключително бързо за около 40 минути е готов е само бонус към всичко останало.
Продукти  :
( чашата мерих с пластмасова чаша за еднократна употреба от 200 мл. )

1 1/2 чаша царевично брашно
1 чаша пшенично брашно
1 равна ч.л. сода за хляб
2 яйца
2 чаши прясно мляко
3 с.л.кисело мляко
200 гр.сирене
50-60 гр.масло
малко сол - 1/3 ч.л.
Разтопете маслото .
Взимате купа и слагате в нея киселото мляко и содата в него да шупне .
Добавяте прясното мляко и яйцата , разбърквате  и добавяте двата вида брашно, пак разбърквате  и добавете разтопеното масло и натрошеното сирене.
Изсипете всичко в тава намазана с олио навсякъде и сложете да се изпече във фурна загряла на 200 градуса за около 30 минути до апетитен златисто-кафяв вид .
Задължително си пригответе и айранче за преглъщане , защото без него не е същото.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК 
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.