понеделник, 15 май 2017 г.

Бюрек-трети вид ( с кайма и кашкавал )



Уникалния бюрек, който ви представих преди две седмици сега го пробвах с кайма и кашкавал.....еми резултата е отново повече от отличен,просто върховен вкус ,а аромата,който излизаше от фурната докато се печеше силно наподобява принцеси с кайма и кашкавал и никой неможе да остане равндушен и да не си хапне а знаете,че интересното на този бюрек
е начина по който се реди и завива и това наистина променя вкуса на баницата .

Продукти :

1 ръчно точени кори на сач
500 гр.кайма
1 кисело мляко
200 гр.кашкавал
250ml.газ.вода
4 с.л.брашно (равни)
1\4 ч.л.сода
4 яйца
шарена сол 1 ч.л.
черен пипер
100 ml.олио

Сипвате много малко олио в тигана и чуквате вътре яйцата,леко ги разбърквате с вилица и леко като се втвърдят ги изсипвате в чиния.
Сипвате пак малко олио в тигана и изпържвате каймата,като я раздробявате хубаво с вилица и я овкусявате с шарена сол и черен пипер,пробвайте след това как е на сол и ако трябва посолете още .Дърпате
от котлона и смесвате с изпържените преди това яйца да стане еднородна смес .

Забърквате си в една купа смес от киселото мляко със содата в него,олиото,газираната вода и брашното .
Взимате квадратната тава от фурната, намазнявате я и разстилате върху нея едната кора(те са общо 3кръгли кори в плик),като краищата и нека висят извън тавата.
Намазвате я хубаво със сместта от купата навсякъде и преценявате в купата да остане половината смес .
Взимате втората кора и я мятате върху първата ,понагласявате я да се слепят двете,но не натискайте много и изсипвате останалата смес от купата, разстилате я и нея и мятате отгоре третата кора .
След това висящите извън тавата части от корите ги свивате да влезнат в тавата и се образува квадрат .
Разпределяте изпържената кайма на 4 купчинки в четрите ъгъла върху корите
,а отгоре върху купчинките си подреждате парчетата кашкавал, които сте си нарязали предварително
и започвате да загръщате краищата към средата(снимките са от бюрека със сирене и яйце,но разлика няма )като плик за писмо .


Мятате я във фурната за 40 минути на 180 градуса ,докато стане перфектно златисто-кафяво и ....това е...! Опитайте
я ,гарантирам ,че ще ви хареса ! 💗
Ето и линк към бюрек със сирене и яйца,ако искате да сравните нещо :

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1834977846752905&id=1798716980378992



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.