Пак по ваше желание...след като онзи ден качих рецепта за " Печено агнешко бутче с мед и соев сос" хора от страницата ми припомниха цели 7 човека ми писаха,че в събота е Гергьовден и да не съм качвала рецепти за "изкелефенчено агнешко" а да кача рецепта за традиционно агнешко печено , какво бил Гергьовден без традиционното печено агнешко и да споделя как го правя аз Е толкова ☺..слушам и изпълнявам ...!☺
Ако искате вярвайте ама хич много-много не му се вживявам и горе долу то самичко си се сготвя . От всички части на агнето за печене харесвам най-много плешката,защото е сочна така че взимате си една хубава агнешка плешка,измивате я и я намазнявате хубаво с олио отвсякъде,а след това я натривате хубаво със сол и червен пипер .
Не слагам други подправки,защото ми харесва натуралния вкус на печеното месо,но ако вие искате може да сложите още подправки-дивисил,джоджен или розмарин също много си отиват . Сипвам вода до половината на тавата в която ще пека,завивам я хубаво с фолио и я бутвам в фурната на 150 градуса и я забравям там следващите 3 часа .Всичката фолософия на крехкото и сочно печено агнешко е в печенето на слаби градуси за дълго време.На третия час развивам фолиото и я проверявам с вилица,ако не е опечена все още завивам и продължава същатапроцедура ,но ако е готова,месото е изпечено,крехко,сочно и само пада от кокала развивам фолиото и засилвам градусите колкото да хване апетитна златисто-кафява коричка
те се овкусяват перфектно от соса на печеното агнешко и стават божествени,когато се опекат .
Това е моето печено агнешко,а ето ви и линк към агнешката дробсърма,ако ви трябва да си припомните рецептата !
Да се хванем за зеленоооо,скоро е Гергьовден !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.