четвъртък, 4 май 2017 г.

Бабините печени картофи



Станаха няколко човека от групата,които ми пишат с молба да споделя как пека картофите,които се виждали като гарнитура по снимките,защото много им харесвали как изглеждали хем златисто-кафяви,хем сочни . :)
Картофите ги научих да ги пека по този начин от моята баба.Когато имаше някакъв празник винаги имаше и една огромна тава с печени картофи и наистина са много вкусни .
Обелвате,измивате и нарязвате дебело картофите в тавата в която ще печете .Посолвате
си ги на вкус . Едната от тайните да са толкова божествено вкусни е че се слагат два вида мазнина .
На една тава сипвате някъде 100 ml.олио и разхвърляте парченца немско масло пак толкова .
Сипвате им вода,колкото да ги покрие леко и ги слагате в загрята фурна.
След 10 минути ги разбърквате много хубаво,маслото вече се е стопило и при това разбъркване се обединяват вкусовете на абсолютно всичко-сол,олио,масло,вода . Слагате ги пак във фурната на 180 градуса и повече не ги бъркате и въобще не ги пипате докрая на печенето,защото ще се раздробят .Именно това е втората тайна,разбъркват се само веднъж на 10 та та минута . Печете докато изври водата и останат само на мазнина,а на вид са станали примамливо и неустоимо златисто-кафяви ! Това са тънкостите на бабините печени картофи ! 💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.