вторник, 2 май 2017 г.

Пиле с ориз



Време си е да сготвим заедно още една класика,а именно "Пиле с ориз" . Любимо и обичано от почти всички,а единствената му сложност е да направиш ориза перфектен - пръхкав,ронлив и нелепнещ ,ето как го правя аз . 

Продукти :

1 пиле
1 голяма чаша ориз
1 връзка пресен лук
1 морков
1 дафинов лист
15 зърна черен пипер
1\2 ч.л.млян черен пипер
олио
сол

Сварявате пилето и го разпределяте на порции в тавата в която ще печете .
Измивате много хубаво ориза,през цедка ,за да се махне нишестето и да не залепва после .
Слагате малко олио в тигана и когато се сгорещи добавяте нарязания наситно пресен лук заедно с настъргания морков .
Бъркате непрекъснато и след минутка добавяте ориза,дафиновия лист,черните пипери и осолявате на вкус .

Пържите ,бъркайки всичко това 2-3  минути и след това го изсипвате  в тавата при месото,като го разпределяте да има навсякъде .
Измервате три чаши(с която сте мерили ориза) с пилешкия бульон от варенето и го доливате в тавата върху ориза и месото .
Печете на 200 градуса около 30 до 40 минути взависимост от печката,но трябва да извадите тавата от фурната една идея преди ориза да е попил целия бульон при печенето,така няма да изсъхне .
Оставяте го настрана за 15 минути,вече извън фурната да усвои целия бульон и сервирайте с поръсен свеж магданоз ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.