Лесни,вкусни и най-вече атрактивни са тия питчици.Направих една доза за проба от която излизат 10 питки и бяха разграбени... , което значи ,че са добро попадение . Номера е,че докато се пекат се издуват като балон ,а когато ги извадите са хрупкави и трябва веднага да увиете в чиста кърпа , там омекват и стават душички ,а отвътре стоят кухи .
Продукти :
1 кг.брашно
2 с.л.захар
20 гр.суха мая
1 ч л сол
500 мл прясно мляко ( може и вода)
Маята и захарта се смесват с малко мляко и 3 л брашно оставя се да се събуди маята.
Замесва се меко еластично тесто с останалите продукти и готовата мая, оставя се да втаса. Разделя се на 10 еднакви топки.
Всяка топка се разточва на кора с дебелина 0, 5 см намазва се с яйце и се поръсва със сусам или други семенца,а аз лично за мен си опекох две абсолютно натурални без яйце и поръски и си бяха супер .
Пече се да златисто на 230 градуса . Извадете ги и ги завийте с чиста кърпа. По желание може да намажете с масло.
Определено много скоро ще ги забъркам отново ,опитайте ги ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.