Обожавам традиционното агнешко печено и никога няма да ми омръзне да го ям ,но много ми се искаше да пробвам какво ще се получи,ако го приготвя така както го сготвих днес . Предполагах,че комбинацията от вкусовете на агнешкото,меда и соевия сос много ще се сработят и наистина съм супер доволна от резултата .Стана божествено вкусно и крехко ,а когато го сервирах блюдото приличаше все едно е сготвено в скъп ресторант ,а уханието ... е него няма как да ви го опиша...трябва да го пробвате .
Продукти :
1 агнешко бутче
4 с.л.мед
8 с.л.тъмен соев сос
2 ч.л.червен пипер
1\2 ч.л млян черен пипер
100 ml олио
вода
сол
Измивате бутчето ,слагате го в тавата в която ще печете и с нож направете тук-там напречни прорези по месото ,те ще помогнат при печенето по-лесно да влиза сос в самото бутче .След
това го намажете с олио отвсякъде, осолете го леко,втрийте солта,но не прекалявайте,защото соевия сос е солен .След това го натрийте и с черния и червения пипер .Сипетев тавата меда и соевия сос и 2 пръста вода .
тавата хубаво с фолио ,сложете я пак във фурната на 150 градуса и я забравете там за два часа и половина . Когато те минат развийте фолиото и набодете месото тук-там,за да прецените дали е опечено,ако ви се вижда още жилаво завийте пак фолиото и продължете да печете,но ако е сочно и лесно се боде на вилицата,махнете фолиото и върнете тавата във фурната на на максимални градуси ,за 15 минути докато хване златисто-кафява коричка ,но на 2-3 минути обливайте с лъжица месото ,за да остане сочно и да не се изсуши .
Аз сервирах бутчето върху картофено пюре и бе изядено за нула време..а го пекох цял следобед ....! :)💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.