четвъртък, 4 май 2017 г.

Печено агнешко бутче с мед и соев сос




Обожавам традиционното агнешко печено и никога няма да ми омръзне да го ям ,но много ми се искаше да пробвам какво ще се получи,ако го приготвя така както го сготвих днес . Предполагах,че комбинацията от вкусовете на агнешкото,меда и соевия сос много ще се сработят и наистина съм супер доволна от резултата .Стана божествено вкусно и крехко ,а когато го сервирах блюдото приличаше все едно е сготвено в скъп  ресторант ,а уханието ... е него няма как да ви го опиша...трябва да го пробвате .

Продукти : 

1 агнешко бутче 
4 с.л.мед
8 с.л.тъмен соев сос 
2 ч.л.червен пипер
1\2 ч.л млян черен пипер 
100 ml олио
вода
сол

Измивате бутчето ,слагате го в тавата в която ще печете и с нож направете тук-там напречни прорези по месото ,те ще помогнат при печенето по-лесно да влиза сос в самото бутче .След
това го намажете с олио отвсякъде, осолете го леко,втрийте солта,но не прекалявайте,защото соевия сос е солен .След това го натрийте и с черния и червения пипер .Сипете
в тавата меда и соевия сос и 2 пръста вода .
Вкарайте тавата в силно сгорещена фурна за 10 минути ,а след това я извадете и с една супена лъжица разбъркайте соса и облейте отвсякъде месото ,за да се обединят вкусовете на подправките . Завийте
тавата хубаво с фолио ,сложете я пак във фурната на 150 градуса и я забравете там за два часа и половина . Когато те минат развийте фолиото и набодете месото тук-там,за да прецените дали е опечено,ако ви се вижда още жилаво завийте пак фолиото и продължете да печете,но ако е сочно и лесно се боде на вилицата,махнете фолиото и върнете тавата във фурната на на максимални градуси ,за  15 минути докато хване златисто-кафява коричка ,но на 2-3 минути обливайте с лъжица месото ,за да остане сочно и да не се изсуши .
Аз сервирах бутчето върху картофено пюре и бе изядено за нула време..а го пекох цял следобед ....! :)💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.