вторник, 23 май 2017 г.

Свинско джоланче с грах и моркови







               
        



Казвала съм ви вече,че джолана ми е любимата част от свинското месо и го готвя във всякакви най-различни вариации и все е вкусно . В нашия магазин има едни малки джоланчета по 300 гр.някъде и са още по-крехки и вкусни,защото са мънички . Аз взех два,защото бяха последните ,така че от рецептата, която сега ще ви напиша излизат 4 порции .
Продукти :

600-700 гр.св.джолан 
1 пакетче замразен грах 400 гр.
2 големи моркова
1 глава лук
100 ml.смлени домати
1 ч.л.червен пипер
1 с.л.чубрица
сол на вкус
олио - по ваша преценка аз не слагам,оставям на мазнината, която пускат джоланчетата
2 с.л.брашно за сгъстяване на соса

Сварявате хубаво джоланчетата,а месото е сварено,когато само пада от кокала . Изваждате ги в чиния,за да изстинат и след това ги почиствате от кокала и разпределяте на мръвки .
Нарязаните на дребно лук и морков ги слагате в тенджерата с бульона от варенето, ако е необходимо долейте още малко вода и когато моркова омекне добавяте доматите,червения пипер,чубрицата и подправяте на сол .

Сипвате в тенджерата и парченцата месо и нека ври на слаб огън десетина минути ,а после излейте вътре на тънка струйка,като не спирате да бъркате брашното, което сте размили в малко вода.
Бъркайте така 2-3 минути и махнете тенджерата от котлона .
По желание сервирайте с лъжица кисело мляко в чинията ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.