понеделник, 15 май 2017 г.

Боб-манастирска чорба

Тази бобена чорба,ама винаги ме връща в детството,в много студен и снежен ден,когато майка и татко ни качиха събота и неделя на "Витоша", за да се пързаляме с шейните,а после премръзнали и мокри ни вкараха в хижата на " Алеко" , за да хапнем и именно там освен скарата другото основно ястие,което всички консумираха беше боб чорбата,която там в планината,когато си изтощен от игра със снега ,прегладнял и премръзнал има стойност на ястие от петзвезден ресторант . ☺
Продукти :

300 гр.боб
1 глава лук
2 моркова
2 зелени чушки
1 ч.л.червен пипер
100 ml.смлени домати или 1 домат
60-70ml.олио
сол
чубрица 1 с.л.
джоджен 1 с.л.

Изчистете и накиснете боба във вода за една нощ,а на сутринта го изплакнете и сложете с малко вода да заври на котлона .
Нека поври 15 минути и изхвърлете тази вода по обясними музикални причини,сипете нова малко повече от половин тенджера и го сложете да се вари .
Почистете и си нарежете лука,чушките и морковите и ги сложете при боба да се варят заедно с него,добавете и олиото .
Когато заври хубаво всичко намалете силата на котлона на половина ,похлупете с капак и варете до пълното сваряване на боба,като наблюдавайте и ако е необходимо доливайте вода .
След това сложете домата или смлените домати,подправете със сол,червен пипер,чубрица и джоджен оставете всичко да поври заедно 15 минути и изключете котлона ,ястието е готово и божествено вкусно по нашенски !

При сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов ,хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.