четвъртък, 18 май 2017 г.

Пържени кюфтета с доматен сос



Миналата седмица ви дадох своята рецепта за пържените кюфтета (ето линк към тяхната рецепта-https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1839823912934965&id=1798716980378992)


 затова днес няма да говоря за тях,а те ще  са просто един прекрасен аксесоар на този вълшебно вкусен доматен сос,който със същия успех можете да използвате и към панирани,печени или пържени чушки .

Продукти : 

1,5 кг.домати
4.с.л.олио
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
1 с.л.брашно
20 зърна черен пипер
2 дафинови листа
4 с.л.кетчуп
1 с.л.захар 
сол на вкус
1 връзка магданоз
200 ml.вода
1 кубче телешки бульон "Маги"

Първо се заемате с доматите . Измивате ги и за да ги обелите лесно им правите с ножа по един "X" (хикс) от долната страна,заливате ги с вряща вода,изчаквате десетина минути да омекнат и много лесно им почиствате люспите , а почистените домати нарязвате на дребно .
Почиствате и нарязвате на ситно лука и чесъна,сипвате малко олио в тигана и ги опържвате много лекичко .
Добавяте брашното, стривате кубчето бульон,слагате черния пипер и дафиновия лист,захарта,кетчупа и водата,разбърквате хубаво всичко и добавяте и нарязаните на ситно домати,а когато всичкото това заври,намалявате котлона да си къкри на слабо,докато поизври излишната вода и се сгъсти соса,като го наблюдавайте и разбъркайте от време на време .Пробвайте на сол,защото бульона е солен и ако трябва посолете още малко .
Когато прецените,че е готов го махнете от котлона и му добавете една цяла връзка ситно нарязан магданоз, повярвайте ми този сос е божествено вкусен и ухае невроятно .


Може да го сервирате и топъл и студен зависи как ви е вкусно на вас и самата аз съм на моменти в това отношение,веднъж искам топъл,друг път студен,а пък ако желаете направо залейте готовите кюфтета или чушки с него да се съединят вкусовете....всякак е вкусно .💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.