четвъртък, 4 май 2017 г.

Сладкиш "Шоколадова пепел"




'Това е десерт за заклети "шокохолици " и е убийствено  вкусен . Толкова е концентрирано шоколадов,че чак зле може да ти стане и за да го поолекотя малко добавих някой неща в глазурата ,които ги нямаше в рецептата ,но според мен и поне на мен така ми харесва още повече .Аз сега ще ви дам продуктите и за двата вида глазури (моята и оргиналната),а вие ще си прецените коя да си приготвите по ваш вкус взависимост по-горчива,с преобладаваша вкус на натуралния шоколад ли ви допада или малко по-млечно шоколадова и сладка . 

Продукти за блата :

1 1\2 чаена чаша брашно
1 1\2 чаена чаша захар
1 бакпулвер
1 ч.л.сода
3\4 чаена чаша натурално какао
1\2 чаена чаша олио
2 яйца
1 късо кафе "Еспресо"
1 чаена чаша прясно мляко 
1 ванилия
1\2 чаена лъжичка сол

За оргиналната глазура :

100 гр.натурален шоколад
1 чаена лъжичка масло
3 ч.л.вода
1 ч.л.какао

За моя вид глазура :

100 гр.натурален шоколад
50 гр.млечен шоколад
1 с.л.пудра захар
1 с.л.масло
3 с.л.вода

Започваме като в купа пресяваме брашното, бакпулвера и какаото и след това без да разбърквате добавяте абсолютно всички останали продукти за блата и тогава разбивате сместта с миксер или телена бъркалка . Сместта
може да ви се види рядка,но бе се безпокойте,именно от това после отвътре стои сочна и влажна.
Изсипвате шоколадовата смес в намазана с олио и поръсена навсякъде с брашно тава и я слагате да се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути .
Когато блата е готов го извадете и оставете да изстине хубаво,а след това го прехвърлете в тортена чиния .
Пригответе си една от двата вида глазури

по ваш избор на водна баня и когато поизстине залейте с нея и изстиналия сладкиш .
Украсете

по ваш избор и се наследете на този божествено вкусен шоколадов сладкиш ! 💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.