сряда, 31 май 2017 г.

Бананов сладолед с парченца шоколад



Това,ако не е изкушение,незнам кое е.... !
Да се ненадява човек, но май вече лятото дойде,щом три нощи спим на отворен прозорец и вчера се събудих с мисълта,че искам сладолед... но такъв какъвто искам има само в Италия-исках да има наистина банан,както го приготвят там,а не бананова есенция,,защото са богове на сладоледите,затова  не ми оставяше друга опция освен да си забъркам сама,пък каквото стане...то пък взе че стана.. и то мноооого вкусен и не си мислете,че е нещо трудно,а напротив,неповече от половин час и вече замръзваше в кутия в камерата .Ако решите да си го направите горещо ви препоръчвам двойна доза !

 Продукти :

400 ml.прясно мляко
400 гр.захар
40 гр.масло
4 банана
600 ml.течна неподсладена сметана
100 гр.млечен шоколад
100 гр.натурален шоколад

Първо трябва да си направите кондензирано мляко от първите три продукта,а ако искате може да се улесните като използвате консерва с готово.Слатате във висока тенджера млякото,захарта и маслото и когато заври,засичате 10 минути . Стойте до него,защото образува много пяна,разбърквайте го ,за да не изкипи . След 10 минути го махате от котлона и го оставете настрана да изстине хубаво.
То ще ви се види много течно,но изстине ли ще се сгъсти и ако искате може да ускорите процеса с изстиването,като го сложите в хладилника ..
Пасирайте на пюре бананите
и ги смесете с изстиналото напълно кондензирано мляко .
Разбъркайте сметаната до меки връхчета
и я прибавете към банановата смес .
Наливайте получения сладолед на пластове в кутия,като между пластовете посипвайте парченцата натрошен шоколад.

Оставете в камерата до пълно замразяване,най-хубаво до следващия ден .
Казах ви ,че е лесно...Вариации може да направите,колкото си пожелаете ,с какъвто плод ви харесва, процедурата е същата.
Аз,за разкош и за пълно чревоугодничество направих и шоколадов топинг и залях при сервирането ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.