петък, 2 юни 2017 г.

Пилешка супа-със застройка и без



Няма да ви уча как да си сготвите пилешка супа,защото съм убедена,че ако не всички то почти всички го можете,но ще кача рецептата за моята пилешка супа в два вариана-с застройка и без застройка,защото идеята на страницата  е да кача абсолютно всичко,което аз знам и мога да готвя плюс всякакви нови неща,а пък може и някое 15 годишно момиченце,което не е готвило досега, като я види и да реши да си я сготви,което ще е чудесно кулинарно начало .
И така сварявам едно цяло пиле и след като изстине отделям по-едрите меса от него (бялото месо,бутчета) и  те обикновенно се превръщат я в пиле с ориз,я в пиле с картофи на фурна ,а всички други кокалчета ги почиствам добре и разкъсвам на по-малки парченца, където е нужно .
В бульона, където варих  пилето слагам 1 глава лук,нарязан на ситно,1 голям морков и 1_зелена чушка и те нарязани на ситно . Когато моркова омекне добавям и 2 картофа нарязани на по-големи кубчета ,а когато заврят,слагам и две шепи фиде и един малък розов домат ,нарязан на кубчета . Последно добавям 4 с.л "Маги-вълшебен вкус за пиле", пробвам на вкус бульона и ако трябва,добавям още малко сол и добавям накъсаните на дребно месца .
Сервирам с нарязан на ситно магданоз .
Втори вариант със застройка е ,когато приключи всичко,което описах по-горе ,дърпате тенджерата от котлона, за да изстине бульона ,забърквате си две яйца с половин кофичка кисело мляко
и започвате да сипвате по-мъничко от бульона в тенджерата в киселото мляко с яйцето,като непрекъснато разбърквате, така добавете 4-5 черпака бульон и после пак без да спирате да бъркате изсипете получената застройка в тенджерата .
Насладете се на вкусната ,домашна супичка! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.