четвъртък, 22 юни 2017 г.

Боб с наденица на фурна



Даже не е наденица,а са два домашни суджука :) 💗... !
Една тава пълна с традиция,аромат и вкус и който и българин,където и по света да се намира,няма земна сила как да остане равнодушен,ако я зърне !
Ето как го готвя аз .

Продукти :

500 гр.боб
700-800 гр.наденица
2 зелени чушки
2 моркова
1 глава лук
1 домат
1 ч.л.червен пипер
1 с.л.чубрица
1 с.л.джоджен
50  ml.олио
сол на вкус

Не кисна боба,почиствам го,ако има някакви боклуци, измивам го,сипвам му половин тенджера вода и го слагам да заври , а като заври му засичам 15 минути и изхвърлям първата вода .
Сипвам нова вода и пак на котлона докато се свари идеално,като по време на вареното го следя и му доливам вода .
Когато стане готов го пресипвам заедно с бульона от варенето в тавата, която съм определила за печене .
Слагам тиган с олио да загрее на котлона ,правя по няколко прореза на наденицата и я мятам в тигана, не я държа много,не я пържа,а само да се зачерви и я обръщам отдругата страна да се запечата и я мятам в тавата при боба.
В тигана ,в олиото от пърженето на наденицата слагам лука нарязан на ситно,моркова, чушката ,домата и всички подправки за 2-3 минути

и после всичко това и то отива в тавата , обърквам всичко добре и го слагам във фурната за максимум половин час и е готово.

Отгоре поръсвам със ситно нарязан магданоз !
Страшна, родна,българска вкусотия ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.