сряда, 14 юни 2017 г.

Пролетна разядка с тиквички

Перфектно за жегите-"Пролетна разядка с тиквички"
Разядка,салатка или мезе...незнам,но днес получих ново тиквичково вдъхновение и се роди ей това чудо от снимката с което току-що хапнах  три препечени филийки-страхотно е ! 
Пролетен,лек и свеж вкус- точно като за жегата в момента, а съм убедена, че довечера ще бъде дегустирано и като мезе и ще пожъне успех. Експериментално направих много малка доза , така че сега ще ви дам  тези количества,а пък вие ще си ги уголемите по ваша преценка . Като количество се получи една нормална купичка за супа .

Продукти :
3 малки тиквички -около 600 гр.
1 кисело мляко 10 % масленост  (може да замените с цедено кисело мляко)
2 скилидки чесън
1 връзка копър
сол
малко брашно
струйка олио

Обелвате и нарязвате тиквичките на средно големи кубчета,горе-долу като за мусака .
Слагате ги в найлонов плик,посолвате на вкус и сипвате вътре 3-4 с.л.брашно .
Затваряте плика ,раздрусвате хубаво да се овкусят всички кубчета
 и ги изсипвате в тава застлана с хартия за печене,а отгоре поръсвате със струйка олио .
Слагате в загрята на 200 градуса фурна и печете около 20 минути, като разбърквате от време на време,а целта е хубави златисто-кафяви кубчета .
Когато ги извадите от фурната изчакайте да изстинат хубаво, преди да ги смесите с другите съставки .
 Сложете млякото в купа,прибавете към него нарязания на ситно копър и пресовайте чесъна.
Разбъркайте добре и прибавете изстиналите кубчета тиквички и леко объркайте сместта .
Сложете го за малко в хладилника да се охлади и му се насладете.!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖  




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.