сряда, 14 юни 2017 г.

Тиквички пълнени с кайма и ориз и заляти с млечен сос



Ето още една вкусотия с така актуалните за сезона и любими тиквички.Облизахме си пръстите и няма насита,всички вкъщи са луди по тиквички ! 💗

Продукти :

5 големи и по-дебели или поне средна големина тиквички
1\2 кг.кайма
1 глава лук
1\2 чаша ориз
1 домат или от консерва
чубрица
черен пипер
червен пипер
сол
олио
1\2 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 с.л.брашно

Обелвате тиквичките,разделяте ги на две половинки и с лъжица или нож ги издълбавате отвътре
,а вътрешното го нарязвате на дребни кубчета .
Сипвате малко олио в тигана и когато загрее добавяте нарязаната глава лук и ориза,разбърквате и овкусявате със сол,черен и червен пипер,чубрицата.
ь трябва да ви е на средна степен.Разбърквате подправките и слагате нарязаните кубчета тиквичка,пак бъркате тя ще пусне вода,слагате каймата и я раздробявате . Държите сместта на котлона докато изври водата от тиквичките, а ориза набъбне .

Напълнете тиквичките,като я дръжте права,така сместта неизтича,а след това поръсете отгоре с малко брашно, полегнете я и сложете малко брашно и от другия край .
Налейте половин литър вода и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса, а след около 15-20 минути обърнете тиквичките да се опекат и от другата страна до готовност .
За млечния сос разбийте яйцата с киселото мляко, добавете лъжица брашно и разредете сместта със соса останал в тавата при тиквичките .Сложете на котлона за 2-3 до 5 минути и е готов .Залейте при сервиране и поръсете със ситно нарязян магданоз и копър .
Време е да си оближете пръстите! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.