сряда, 14 юни 2017 г.

Млечна баница





Мил и вкусен спомен от детството...рецептата е на моята баба-светла й памет .
Мноооого отдавна не съм се сещала за тая баница и защо... идея си нямам...!
Излязоха много нови неща,продукти, рецепти и някак е останала назаден план ,а ми беше мноооого любима и на мен и на сестрите ми и на братовчедите . Но днес прерових стария тефтер с изпокъсани листа,издирих рецептата и ето я.... снимах я и сега докато ви пиша рецептата си хапвам и си е много, мноооого вкусна-същия добре познат и любим аромат на ванилия,яйца и мляко ! 💗

Продукти :

1 пакет финно точени кори (понеже рецептата  е от миналото тогава корите за баница са били в пакетчета от 250 гр. по 4 бр в кутия,така че сега ви трябват 250 гр. за рецептата  )
8 яйца
1 л.прясно мляко
2 чаши захар
2 ванилии
125 гр.масло

Разтопете маслото в микровълновата или на котлона . Вземете по голяма тава и я намажете с 3-4 лъжици от стопеното масло .Взимате кора,правите си я на хармоника и я слагате в тавата,след това следващата и така докато запълните тавата,но не трябва да ги мачкате и притиската,баба ми казваше "трябва да им е рахат на корите", така че не ги мачкайте , а леко и нежно процедирайте с тях ,ако ги стискате баницата  ви ще стане глетава .
Когато запълните тавата с кори с лъжица поливате навсякъде от разтопеното масло и бутвате да се пече в загрята на 200 градуса фурна .Следите печенето и някъде след около 10 минути , когато видите,че баницата е златисто-кафява

я изваждате от фурната и я заливате със сместта, която сте си приготвили от яйцата, млякото, захарта и ванилията.Връщате я обратно във фурната и печете още около 20-25 минути ,докато изчезне течността,не я дръжте повече,ще се изсуши.Когато изстине я украсете с пудра захар и и се насладете-да ви е мноооого сладичко !💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.