сряда, 14 юни 2017 г.

Шницел от пилешко филе



Да си направите вкусен пилешки шницел у дома нито е трудно,нито е скъпо .За да постигнете съвършен резултат обаче и когато отхапете да не е сухо,а напротив месото да е крехко и сочно има само няколко тънкости,които спазите ли ги ви гарантирам отличен резултат .

Продукти :

500 гр.пилешки гърди
3 яйца
брашно
галета
сол
черен пипер
лимон резенчета 

Измийте месото, подсушете го върху кухненска хартия и го пъхнете за един час в камерата,когато го извадите след това то няма да е напълно замръзнало,а просто удобно за работа . От една пеперуда филе така трябва да отрежете,че да ви се получат три шницела.Начукайте леко месото, за да бъде възможно най-съвършенно равнно и не супер тънко и прозрачно,нека си има месце , овкусете го със сол и черен пипер и го сложете в кутия с капак в хладилника за 12 часа именно това ще окрехкоти много месото . 
За самото пържене сипвате олио в тигана, не го жалете и си направете поточна линия- в една купа разбийте яйцата с малко сол,а в други две чиний сипете брашно и галета .
Топите месото първо в брашно, изтръсквате излишното, след това в яйце,последно в галета и слагате да пържите в загрятата мазнина,а котлона нека бъде на средна степен .Пържите горе-долу по минута и половина, до две от всяка страна ,а готовите ги изваждате в съд с капак ,за да си починат от пърженето .
Сервирате задължително с резенче лимон, мноооого  се връзват вкусово,а от 500 гр.гърди излизат точно 8 хубави и големи шницела .
Когато отрежете после месото ще останете приятно очаровани колко сочно,крехко и вкусно е с станало и 100 % ще се превърне в любима рецепта .Хубава неделна вечер и Бон Апети !💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.