вторник, 6 юни 2017 г.

Мраморен кекс



Мраморен кекс

Понеже свършиха българските рецепти за кексове,та руските започнах :) ...шегувам се ! Но наистина рецептата я видях в един руски сайт и мноооого ми хареса кекса на вид,затова си казах,че трябва да се пробва . Не съм ви правила подробни снимки на приготвянето,защото има клипче,вярно на руски е,но мисля,че повечето от вас няма да се затруднят с превода,в края на поста ще ви кача линк за него ,а ако има такива, които се затрудняват сега ще опиша накратко продуктите и самото приготвяне на вкусното кексче . :)

Продукти :

4 яйца
350 гр.брашно
200 гр.захар
250 гр.масло (омекнало на стайна температура ) 
1 бакпулвер
1\4 ч.л.сол
2 ванилии
100 ml. прясно мляко
2 с.л.натурално какао

Омешайте брашното,ванилията,солта и бакпулвера и след това  ги пресейте през сито.
Омекналото масло разбийте с миксера и към него добавете захарта, а след това едно по едно като продължавате да бъркате прибавяйте по едно яйце .Към тази смес сипете и прясното мляко и започнете да добавяте на два-три пъти пресятите сухи съставки . Не разбивайте много,а просто да се получи хомогенно тесто .
Включете фурната да загрява на макс,а вие си отделете една част от сместта и я разбъркайте с какаото . Намажете кексовата форма с масло и я напудрете леко с брашно .Разпределете най-отдолу светло тесто,посредата какаово и отгоре пак светло .
Сложете в загрятата фурна и наблюдавайте през прозореца без да отваряте,някъде за около 10 минути кекса ще набухне и ще се напука отгоре,тогава намалявате градусите на 180 и засичате и печете точно един час.Напуканата повърхност на кекса означава,че всичко е направено правилно .
Та това руско кексче е супер вкусно,така че си го направете !💗
Ето обещания  линк към руското клипче :




Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.