петък, 16 юни 2017 г.

Пица с кайма

Това е един от любимите ми модели пица,защото аз си обичам много почти всичко с кайма,а ако не сте пробвали пица с кайма,не се колебайте да го направите, ще останете приятно изненадани и очаровани .
Може да си я направите с готово тесто за пица или както правя аз да си омесите,защото  мойто си е много пухкаво и хубаво и такова няма в магазина ,а рецептата за него е оргинална италианска от Наполи и пицата става с хрупкава коричка,а отвътре е мека и пухкава . Затова да започнем с тестото !
Продукти  за тестото : 

1 кг. брашно + брашно за доомесване
1 кубче прясна мая ( или 2 пакетчета суха )
2/3 ч.ч зехтин екстра върджин или 250 мл.
1 ч.л. захар
3 ч.л. сол
500 мл. вода
Продукти за пицата : (за двете тави )

500 гр.кайма
1 голям домат
200 ml.смлени домати 
150 ml.кетчуп
сол
черен пипер
300 гр.кашкавал
магданоз

Приготвяне на тестото :

Загрейте фурната на 50 градуса. В 1/2 ч.ч налейте вода и натрошете кубчето мая. Добавете 1 ч.л. захар и разбъркайте. Поставете чашата във фурната за да втаса маята. Обикновено на 50 градуса фурна, шупва за около 3-4 минути. Изсипете брашното в тава и направете кладенче. Посолете с 3-те лъжички сол отстрани. Изсипете 500 мл. вода и зехтина. Добавете 1 ч.л. захар. Изсипете и шупналата мая. Замесете гладко и меко тесто, което не залепва по пръстите. Ударете го 4 пъти в плота или масата за да активирате маята. Набрашнете голяма тава и го оставете да втаса във включената фурна на 50 градуса до удвояване на обема си. И готово. Разделете го на две равни половини,защото от това тесто ще ви излязат две тави пица с големина като от снимката .
Сложете хартия за печене в тавата, която сте избрали и разстелете с ръце първото тесто.
Сложете 2-3 капки олио в тигана да загряват и запържете мноооого леко каймата,целта е по-скоро да я раздробите,отколкото да я пържите,овкусете леко със сол и черен пипер,а ако желаете и други подправки подходящи за пица по ваша преценка, аз лично друго неслагам .
Смесете смлените домати с кетчупа,разделете ги за две тави и с едната половина намажете тестото. Наредете върху тях половината от каймата и 4-5 кръгчета пресен домат . 
Сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути и когато леко се надигне и позачерви тестото,
разпределяте отгоре навсякъде половината от кашкавала и поръсвате с магданоз .
Върнете пицата във фурната да се допече за около 20 минути на 170-180 градуса . 
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.