понеделник, 26 юни 2017 г.

Кашкавалени кексчета




Ето ви перфектно ястие за сезона "Кашкавалени кексчета ".
Само няколко причини в подкрепа на твърдението ми и естествено първото е ,че са божествено вкусни,второ приготвят се на фурна , трето текстурата отвътре,когато хапвате не е тестена,а кашкавалена,в сместта няма мазнина и не на последно място за около 45 минути имате 14 броя (от 1 доза) жестоооки кексчета,мога още да изброявам,но ще си ги направите и ще се убедите в думите ми,а че всички ще се влюбят във вкуса им е безспорен факт !

Продукти :

500-600 гр.кашкавал
500 ml.прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
5. с.л с връх брашно
6 яйца
1\4 ч.л.сол

20 гр.масло за намаване на чашките

Настъргвате кашкавала на едрото на рендето .
Разбивате хубаво яйцата,добавяте и прясното мляко . Пресявате брашното с бакпулвера и бъркайки непрекъснато го  добавяте към яйцата и млякото . Когато сместта стане хомогенна добавяте и настъргания кашкавал,леко обърквате.
Намажете с разтопено масло чашките,които ще ползвате и налейте смес във всяка,но я пълнете максимум малко след средата,защото кексчето бухва мноооого .
Сместта може да ви изглежда рядка,но трябва да е такава,за да не е тестен вкуса,а кашкавален .Печете в загрята на 180-200 градуса фурна до златисто-кафява коричка около 20-25 минути.
И последно може да изпечете цялата смес на куп в кексова форма  и да си режете парченца после,но аз предпочитам на чашки,защото като го извадя после има златиста ,хрупкава ,кашкавалена коричка по всяко кексче,избора е ваш !
Направете една салатка и ги почвайте страшни са ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.