четвъртък, 22 юни 2017 г.

Бабината бърканица

Ей това се яде в тая жега... " Бабината бърканица " - свежо,лекичко,ухае на зеленчуци и не изгаряш от жега до печката ,защото е готово за половин час . Прилича на миш-маш , но не съвсем и точно така му казваше баба ми "Бърканото " ☺
Продукти :

700 гр. печени и обелени червени чушки
3-4 зелени чушки
1 голяма глава лук
3-4 скилидки чесън
3 големи домата
60-70 гр.олио
6 яйца
150 - 200 гр.сирене
магданоз

Първо трябва да си подготвите зеленчуците . Измивате доматите,правите им по един "Х " на върха  и ги слагате в тенджера с вода на котлона да кипнат,за да ги обелите лесно с едно движение .
Лука обелвате и нарязвате на полумесеци,чесъна на дребно, зелените чушки на дребни парченца,а печените червени на по-едро .
Слагате олио в тигана,лука и чесъна .
Омекне ли лука слагате зелените и червените чушки,разбъркайте добре,2-3 минути и добавете обелените и нарязани на едро домати .
Котлона нека да е на средна степен ,разбърквайте целта е да изври сока на доматите .
Разбъркайте си в купа сиренето с яйцата и когато се посгъсти ястието
, залейте отгоре ,разбъркайте мноооого леко ,за да останат яйцата на цели парчета ,подръжте го още пет минути на котлона и е готово . Пробвайте на вкус и ако трябва добавете малко сол , ако сиренето не го е овкусило достатъчно .Поръсете го с магданоз обилно и сервирайте !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.