Мноооого ни е любимо вкъщи 💗 ,а това че кюфтенцата са на фурна и не изгаряш от жега на печката докато ги пържиш е бонус в тая горещина , а и печеното си е къде,къде по здравословно от пърженето , а бе ястието си е трепач отвсякъде -вкус,аромат,бързо за приготвяне и на фурна !
Продукти :
500 гр.кайма
1 яйце
1 средна глава лук
2 сварени картофа
1\4 ч.л.черен пипер
1 равна ч.л.кимион
сол на вкус
100 гр.галета за овалване на кюфтенцата
За пюрето :
1 кг.картофи
1 с.л.масло
100 ml.течна сметана (може да я замените с прясно мляко-въпрос на вкус )
черен пипер
сол на вкус
За соса :
1 с.л.картофено пюре
соса от печенето
100 ml.течна сметана
черен пипер
1\4 ч.л.масло
Замесете продуктите за кюфтенцата и оставете сместта да стегне половин час в хладилника.
Пригответе тава за печене , намажете я с олио и сипете 2 чаши вода в нея .
Оваляните и потопени в галета кюфтенца подреждате в тавата и слагате в загрята фурна на 200 градуса да се пекат
,някъде около половин час им е достатъчно.
Пюрето направете като сварите картофите, намачкате ги и овкусите с изброените подправки .
Соса,който е останал в тавата от печенето на кюфтета го прецедете през цехубаво и
за да няма парченца кайма в него,добавете му 1 с.л от картофеното пюре,сметаната,маслото и черния пипер,разбъркайте хубаво и сервирайте !💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.