четвъртък, 22 юни 2017 г.

Баница с финни кори




Казвала съм ви,че знам много видове баници по простата причина,че обожавам баница и мине се не мине седмица трябва да си спретна някоя.
От вчера още ми се дояде ей тоя модел и днес естествено , че си угодихме на душичките.Няма име,незнам как да я кръстя , но гарантирам ,че си е много, мноооого вкусна,а и е от лесните видове-има няма един час и вече изстива,а ние подскачаме тръпнещи в очакване около нея ! :)

Продукти :
1 финно точени кори
4 яйца
1 кисело мляко
1\2 ч.л сода
4 с.л.брашно
250 ml.газирана вода
250 гр.сирене
100 ml.олио

Натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата . В друга купа сипете киселото мляко с разтворената сода в него,олиото, газираната вода и брашното,разбъркайте всичко.
Намазнете отвсякъде тавата в която ще печете баницата и отворете корите.
Хващата кора ,правите си я на хармоника и я подреждате в тавата,после следващата докато запълните тавата
,а отгоре сложете от яйцето със сиренето,но не тъпчете корите
, разпределяте ги да ви стигнат за три реда поне .Следващия ред го редите наобратно на долния
,напряко демек и пак яйце и сирене и пак кори,а отгоре заливате с сместта с киселото мляко,раздрусайте тавата хубаво да се разтече навсякъде и я слагате да се пече в загрята фурна на200 градуса около половин час или да ви хареса на вид ! 💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.