вторник, 6 юни 2017 г.

Пилешки дробчета с лук( непържени )




Пилешки дробчета с лук (непържени ) 

Ако обичате "Пилешки дробчета с лук" ,но мразите да пържите ,като мен то това е вашата рецепта . Стават божествено вкусни , неустоими и за нула време,без да сте измърляли цялата кухня .
Продукти :

1 кг.пилешки дробчета
1 кг.лук
2 с.л.чубрица
1 с.л.червен пипер
брашно за овалване
сол и млян черен пипер на вкус
4 с.л тъмен соев сос
60-70 гр.олио
500ml.вода
1 връзка магданоз

Измивате дробчетата и ги слагате върху кухненска хартия да се отцедят напълно от водата .
В една купа си сипвате брашно и го обърквате със сол .Потапяте всяко дробче хубаво в брашно и го изтръсквате от излишното и така с всичките като си ги редите едно до до друго на някой поднос .
Сипвате олио в тавата , колкото да покрие дъното и я слагате във фурната включена на 220 градуса да загрее мазнината.Като чуете,че почва да цвърчи олиото изваждате тавата и бързичко редите в нея набрашнените дробчета едно до друго и ги връщате във фурната .
След
2-3 минути печене ги обръщате и от другата страна да се запекат и ги изваждате в една чиния.
Не ги дръжте повече, защото ще изсъхнат .
Резултата е че за има няма 10 минути имате килограм пържени, но всъщност печени пилешки дробчета, нищо не е пръскало,никой не е пострадал и навсякъде около вас си е чистичко .Повярвайте,че като си хапнете няма да намерите разлика,че не са пържени .
В тавата в която пекохте дробчета слагате нарязания на полумесеци лук,чубрицата,соевия сос,черния и червения пипер и много малко сол,защото соевия сос е солен ,доливате 500 ml.вода ,разбъркварте всичко добре и връщате тавата във фурната за около 15-20 минути ,следите лука да омекне,водата да изври и ястието да остане с много малко сосче,почти само на мазнина . 

Изключвате фурната, изваждате тавата и сипвате вътре пилешките дробчета,обърквате добре всичко и поръсвате обилно с ситно нарязан магданоз .
Оставете така ястието за около 5 минути ,за да се обединят вкусовете и сервирайте .
Добър апетит ! 💗 





Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.