четвъртък, 25 май 2017 г.

Баварски крем




На "Бавареца" най- накрая му направих "Баварски крем" , така е прякора на моя мъж ! :) 
Ма мноооого вкусен се оказа този крем,как досега съм го пропуснала незнам .

Продукти :

2 опаковки желатин
3 шушулки ванилия(или 3 пакетчета)
6 чйца
200 г захар
500 мл прясно мляко
500 мл сметана течна


Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко на тънка струя с постоянно бъркане. Съда се връща на котлона и се бърка, докато сместа се сгъсти. Кремът не бива да завира, защото може да се пресече. След като се сгъсти, се маха от котлона. Желатина се накисва в студена вода за около 10 мин, докато се сгъсти. Изсипва се към горещия крем и се разбърква добре. Оставя се да се охлади, като отвреме навреме се разбърква. Сметаната се разбива и постепенно се смесва с охладения крем.
Изсипвате го в кексовата форма и го слагате в хладилника за 3-4 часа да стегне хубаво,
а след това го изваждате в. тортена чиния и го заливате с ягодово сладко ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.