вторник, 5 септември 2017 г.

Тарикатски банички

Неземна красота, вкус и прелест са тия "Тарикатски банички" ! Това са най-вкусните банички,които някога съм опитвала .
Чисто нова техника на завиване-поне за мен , направих много подробни снимки ,за да ви я обясня и да видите нагледно всичко . Правят се с кори на сач  и са неописуемо пухкави и мекички , вкусни до безумие , пълни със сирене и яйце .
За сетен път се убедих,че различните видове завивания на корите променят вкуса на баницата , така че просто задължително трябва да я опитате ... а и още един довод...имат вълшебната сила да ви издействат  неочаквани благодарствени  целувки,когато я опитат за първи път.... запретвайте ръкави и да готвим ! :)
Продукти :

1 кори на сач
4 яйца
1 кисело мляко
1 равна ч.л.сода
4 с.л.брашно
100 мл.газирана вода
60 мл.олио
200 гр.сирене
В купа разбърквате яйцата,добавяте киселото мляко със загасената сода в него,газираната вода,олиото и брашното . Получава се редичка каша .
Разгръщате една кора,намазвате я на всякъде със сместта,но не я напоявайте,просто да има навсякъде,мятате втората кора върху първата,повтаряте процедурата с намазването на кората навсякъде и мятате отгоре третата кора .
Разрязвате като пица на 8 триъгълника .
В останалата  смес в купата натрошете сиренето и разбъркайте.
Започвате да мажете всеки триъгълник със сместта навсякъде, без да прекалявате .
Завивате първо двете страници ,за да не изтича течност и след това навивате на охльов и редите в тава застлана с хартия за печене (вижте снимките за по нагледно обяснение). Така навивате и останалите 7 банички .
В купата ще ви остане мноооого малко смес и с нея с помоща на четчица намазвате всяка баничка хубаво отвсякъде, а отгоре поръсете със семена по избор сусам,мак или някаква смес .
Печете на 180-190 градуса 35-40 минути до готовност и апетитен вид или красива златисто-кафява коричка ! Върховни са!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.