петък, 22 септември 2017 г.

Торта"Шоколадов мус"

Ето я...!  Най-хитовата торта в момента - " Шоколадов мус" !
Въпреки ,че съм отявлен шокохолик не я правех до сега,защото не ми попадаше рецепта,която да ме грабне на 100%,в една не ми харесваше блата,в друга ,че е с млечен шоколад,в трета,че се сиропира с кафе,а аз не обичам кафе и т.н.схванахте смисъла да не продължавам да изреждам .
С две думи след като махнах някои неща и добавих други се получи Торта "Шоколадов мус" напълно адаптирана по мой вкус и сега ми е съвършенна .
Рецептата е  изключително лесна за приготвяне и всеки трябва да я опита и ви гарантирам, че не е от рецептите които готвим само по веднъж.... ще си  я направите пак и пак и пак... !
Дори няма къде да сгрешите в нея и нещо да се обърка...всичко ще бъде ОК и с минимум усилия ще си приготвите един много вълнуващ десерт.създаден само и единствено за наслада ... !

Продукти за блата :

1 пакет бисквити "Закуска" - шоколадови от 330 гр.
125 гр.меко масло
2 с.л.пудра .захар
50-60 мл.прясно мляко
есенция ром на д-р Йоткер - 1 бр.

За муса :

600 мл.течна сметана
300 гр.натурален шоколад или кувертюр
3 с.л.пудра захар

какао за поръсване
украса по желание

Смеляйте бисквитите в блендера да станат на брашно и ги пресипете в купа.Добавете омекналото на стайна температура масло,ромовата есенция,пудрата захар и прясното мляко и с ръце или като мен в случая с бъркалките за твърдо тесто на миксера разбъркайте всичко хубаво до хомогенност .Прехвърлете във формата за торта с падащо дъно и изравнете хубаво във формата на блат .Сложете в хладилника да стегне за час.
Пригответе муса като сипете в касерола 350 мл.течна сметана и я сложете на котлона да се загрее хубаво до положение да заври, но не трябва да завира и дърпате от котлона ,а в сметаната добавяте шоколада или кувертюра ,разбъркайте хубаво докато се разтопи шоколада и оставете  сместта  да се охлади напълно.

Другите 250 мл.сметана им добавете 3 с.л.захар и разбъркайте с миксера до кремообразност.
Добавяйте по малко от изстиналата шоколадова смес в сметаната ,разбъркайте със шпатула леко,за да не спадне и така на 2-3 пъти  обединете двете смеси .
Налейте муса върху стегналия блат и оставете тортата в хладилника за минимум 5-6 часа,а най-хубаво за една нощ за да стегне както трябва, а след това махнете ринга ,поръсете с какао през цедка и украсете по желание .
 Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.