понеделник, 4 септември 2017 г.

Картофена крем-супа

Тази вълшебно,уникално, извънземно,жестока" Картофена крем- супа" си е една от моите запазени марки.Научих се да я готвя още много малка и тя беше единствената супа , която обичах,бая  по-късно открих,че пилешката супа също е много вкусна,топчетата и те,телешкото варено също и т.н..
 През годините много промени съм правила по нея и в продуктите и в гъстотата и в крутончетата дори,но сега смея да твърдя,че съм я докарала да не кажа до съвършенство,защото съвършенни неща няма,но вкуса и е зашеметяващ и който и да я хапне примира от удоволствие и започва да мърка като малко котенце☺
Естествено ,че сега. абсолютно доброволно , с чисто сърце и удоволствие ще споделя рецептата и с вас !


Продукти :

1 кг.картофи
2 моркова
1 малка тиквичка
масло 70-80 гр.
прясно мляко - около половин литър,може и малко повече
1 зеленчуков бульон

За крутончетата :

6-7 филийки хляб
20 гр.олио
Вегета


Обелете картофите,морковите и тиквичката, нарежете ги на еднакви по големина парченца, за да се сварят по едно време ,сипете им вода да ги покрие и още 2-3пръста и ги сложете на котлона да се варят  , зеленчуковия бульон също стрийте на прах и сложете в тенджерата при тях .
Докато те се варят нарежете филийките на кубчета като за мусака и ги сложете в тава застлана с хартия за печене.поръсете ги леко със струйка олио и овкусете леко с каквато подправка сте решили или имате,аз слагам Вегета разбъркайте ги хубаво и ги изпечете на 220 градуса за около 10 минути, пазете ги и ги разбърквайте ,защото изтървете ли ги да покафенеят вече няма да имат този хубав вкус,печете ги до златисто-кафяво и ги изваждате от фурната .
Когато зеленчуците ви се сварят във тенджерата трябва да остане  вода  от варенето колкото да са покрите всичките те,ако е повече отсипете от нея ..
Пасирайте с пасатора и започнете по-малко да добавяте пряно мляко,не трябва да я правите на чорба нито пък много гъста като туткал,млякото го използвате за регулатор общо взето ,слагате докато ви хареса на вас гъстотата .
Оптайте на вкус защото бульона, който сложихме е солен , подправката с която овкусихме круончетата също е солена и преценете си вие дали да сложите още сол.
Последно сложете парчето масло и разбърквайте докато се разтопи .
Сервирайте гореща,покрита с крутончетата и поръсена с магданозче !
Имайте предвид, че аз ви давам моите рецепти,но когато ги приготвяте вие трябва да вложите и  усет,трябва да вкарате парченца и от вашата душа,ако нещо не ви допада да го замените с друго по ваш вкус и най-важното е наистина да готвите с желание и любов за близките си...само и единствено тогава се получава наистна оптимално отличен резултат !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.