вторник, 12 септември 2017 г.

Пилешки рула с Ементал и пушен бекон



Тези "Пилешки рула с ементал и пушен бекон" са едно изключително вкусно ястие,което е подходящо както за обикновенна седмична вечеря,така и ако искате да впечатлите гостите си .
Месото може да ви изглежда много червено на снимките и да си помислите , че е сурово,но ви уверявам,че не е ....просто е червено от бекона с който го напълних  и втората причина е че не използвах пилешко филе,както е по рецепта, а за да стане по крехко и сочно използвах обезкостена пилешка пържола от бут,а знаете,че бутчето на пилето  е червено месо .
Какво ще използвате вие,ако решите да си го сготвите избора е ваш,но аз съм доволна от моя вариант и ви съветвам да го пробвате...резултата е крехко и сочно пилешко месо с хрупкава панировка, от сърцевината на което изтича вълшебния "Ементал"- божествена вкусотия наистина !
Пак ,за да се застраховам,да не стане сухо,въпреки ,че смених вида на месото направих и гъбен сос,който се оказа идеално вкусово допълнение към ястието .Определено рецептата не е от най-бързо готвещите се  , но крайния резултат оправдава усилията на 101 % ! 

Продукти за 4 порции :

2 обезкостени пилешки пържоли от бут или 2 пилешки гърди по ваш избор
1 тост-кашкавалчета " Ементал"
150-200 гр.пушен бекон или филе
сол и черен пипер на вкус

За панировката:

2 яйца
брашно
галета

За гъбения сос

1 буркан нарязани печурки 550 гр.
70 гр.масло
2 с.л.брашно
500 мл.вода
сол и черен пипер

Гарнитура- печени или пържени картофи по ваш избор



Овкусете със сол и черен пипер пилешкото месо ,сложете го в плик и с чука за пържоли го изтънете хубаво . 
Прехвърлете готовото месо върху фолио за свежо съхранение и върху него подредете кашкавалчетата ,а върху тях бекона . Завийте на стегнато руло с фолито ,а отстрани завийте като бонбон и завържете краищата .
Когато направите това ,за да стане още по стегнато навийте върху бонбона още няколко пласта фолио . С другата пържола направете абсолютно същото и сложете двата фишека в камерата за 1 час .
Разийте две яйца, и си пригответе две купи едната с галета, а другата с брашно .Сложете на котлона да загрява тиган с повече олио , поне 1 пръст .
Извадете от камерата месото, развийте го и го панирайте като първо потопете в брашно, после яйце и накрая галета.  
Сложете да се пържи в горещото олио,а котлона намалете на средна степен ,въртете постоянно рулото ,за да стане равномерно . Пържете някъде около 10-12 минути,които ще са достатъчни ,ако използвате филе ,но ако рулото ви е с пилешки пържоли след тези 10-12 минути ,прехвърлете рулата в тава застлана с хартия за печене и печете още 45-50 минути на 150 градуса .
Оставете готовите рула да изстинат хубаво преди да ги нарежете , така ще ви е по-лесно.
Гъбения сос приготвям като слагам маслото да се разтопи в касеролка и когато зацвърчи добавям брашното.Бъркам енергично до златисто-кафяв цвят и дърпам от котлона за малко,добавям водата на части като непрекъснато разбърквам,а когато я сложа цялата връщам соса на котлона . Овкусявам със сол и черен пипер и добавям гъбите без водата от буркана. Котлона не трябва да е на силна степен докато правите всичко това . Варете някъде 10 тина минути, като постоянно разбърквайте и махнете от котлона, соса ви е готов .
Пригответе си някаква гарнитура по ваш избор,аз се спрях на печени картофи и може фа сервирате ястието .
Поръсете със ситно нарязан магданоз за свежест и аромат и си го хапнете с удоволствие, ще се убедите,че усилията си заслужаваха ! Бон Апети ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.