вторник, 19 септември 2017 г.

Ягодово изкушение на МАКС


Ягоди в ягодов сироп, Маскарпоне и Заквасена сметана .... незнам вие на кое казвате изкушение,но това за мен си е изкушение на МАКС !!!
Проблема "Къде да намерим ягоди по това време,като не им е сезона" -  го разреших с абсолютна лекота и абсолютно неочаквано за мен . Знаех ,че в големите вериги има замразени  и мъжа ми имаше работа до "Лидъл" ,казах му да провери какво има,като нямах големи очаквания...мислех си,че дори и да има ще са гадни,замразени, кисели и безвкусни ! Да ама не .. той ми донесе от там плик от 750 гр.
,който като го отворих и директно ме удари в  носа аромата на ягоди,а най-голямото учудване беше,че в плика ягодите бяха 1:1 с тези на снимката на плика(снимах ви ги за доказателство)... червени, здрави и ухаеха на ягоди..! Така че отивате в Лидъла и си взимате един плик от там,а той ми каза,че на същата фирма имало и малини и горски плодове,което е супер за предстоящата зима ,знам от къде да си набавям качествени замразени плодове , а вече знаете и вие  :)  и за да разберете как да си приготвите  тази безумно неустоима вкусотия  продължете да четете рецептата .

Продукти : 

1 маскарпоне 250 гр.
1 заквасена сметана
250 гр.пудра захар

За ягодовия сироп:

1 плик замразени ягоди 750 гр.
1 1\2 чаша захар
2 ванилии
300 мл.вода

По снимките може да виждате, че има 2 сметани,2 маскарпонета,но това е защото ние сме лами и една доза ни е малко и правя двойна .
Първо трябва да си сварите сиропа .Слагате съд на котлона с водата и захарта и когато заври слагате вътре и замразените ягоди за 3 до 5 минути само да се размразят и бланшират и ги изваждате в чиния,а сока оставяте да ври на котлона докато се сгъсти още 10-15 минути,преценете го на вид колко да е гъст,но имайте предвид,че щом изстине ще се сгъсти още . Върнете обратно в сиропа ягодите,които отделихте,разбъркайте и оставете сместта да се охлади напълно . 


Сложете в купа маскарпонето,сметаната, ванилията и пудрата захар и с миксера разбийтразбийте до хомогенна гладка смес,която сложете в хладилника да се охлади.
Тук вече избора е ваш дали да разпределите всичко по чашки или както правя аз на който му се яде отива до хладилника ,гребва 2-3 лъжици от крема и си ги сипва в чаша или купичка,а отгоре залива с няколко лъжици сироп и украсява с цели ягоди .
Моят метод съм го разработила при консумация да се сипва , защото ягодите остават цели и не се разкашкват , избора е ваш ! 
Последно само ще ви кажа,преди да притичам до хладилника да си сипя , че е много, мноооого вкусно,а виждате, че и лесно и че ако искате да впечатлите някой... пригответе му го...никой не остава равнодушен при тази комбинация- Маскарпоне, Ягоди, Сметана ...има чудодейна сила ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.