Дори да ви звучи засукано имайте предвид,че рецептата е много лесна за приготвяне,а че е безумно вкусна спор няма !
Гарантирано ще вземете акъла на гостите си и с визия и с вкус,но това съвсем не значи,че трябва да го готвите само за гости,а напротив точно обратното,именно затова ви казах,че е лесно и може да е чудесно решение за неделния обяд примерно,никога нищо няма да ви се разпадне и кръгчетата ще са винаги толкова перфектни и съвършени като на снимката.
Продукти за 4 порции :
700 гр. пилешка пържола от бут(може и с филе,но с бут ми е по-сочно избора е ваш)
2 твърдо сварени яйца
2-3 кисели краставички
2 моркова
кашкавал за сандвичи - Ементал-тост
сол,черен пипер,магданоз
50 гр. масло
За соса:
1 Заквасена сметана
1 кутийка топено сирене
сол,черен пипер
400мл.вода
Слагате пържолките в плик,добавяте им сол и черен пипер и ги начуквате хубаво да изтънеят отвсякъде,дори някъде да се закъса леко не е проблем,но гледайте да не става.
Прехвърляте една от пържолте върху по-голям лист алуминиево фолио ,но първо с четчица го намажете с олио навсякъде.
Подреждате отгоре от плънката,която сте си объркали в чиния,като естествено сте сварили моркова и яйцата,отгоре слагате тост-кашкавалчетата,а върху тях малки парченца масло.Завивате на възможно най-стегнато руло и след това рулото което получихте го слагате в нов лист фолио и го завивате още по-стегнато.Така правите и с останалите пържолки и готовите рула ги подреждате в тавичката,която сте определили за печене и печете в загрята на 160 градуса фурна 1 час.
След това ги изваждате и ги оставете настрана ,за да могат да изстинат и да ги развиете,а вие добавете в тавичката в която пекохте и там има изтекли вкусни сокове от пържолите сметаната,начупете топеното сирене,сложете малко сол и черен пипер,но да не го пресолите просто лекичко,добавете и водата и разбъркайте всичко добре.Развийте фолиото от вретената и ги сложете в тавичката със соса.
Печете на 180-190 градуса около 30 минути до апетитен златисто-кафяв цвят ,а соса ще се посгъсти,а когато поизстине ще се сгъсти още .
Поръсете с магданоз за свежест и за това изискано блюдо не върви да ви пожелая друго освен Бон Апети !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.