събота, 23 септември 2017 г.

Мини бюреци с кори на сач

Чисто нова технология...поне за мене и ето резултата ...жестоки, красиви,безумно вкусни,мекички и пухкави "Мини бюреци с кори на сач" !
Всеки път си мисля,че няма какво повече да науча,за да стане баницата ми още по-хубава и всеки път се оказва,че съм грешала ... и има.. и става все по- хубава.
Лесно е ,направих много снимки,за да видите нагледно как да си ги направите така че няма какво да му мислите просто задължително си ги направете и ще ви очароват гарантирам !!!

Продукти :

1 кори на сач ,ръчно точени (вътре са 3 кръгли кори )
1 кисело мляко 400 гр.
1 равна ч.л.сода
4 яйца
150 мл.газирана вода
5 с.л.брашно
200 гр.сирене
60-70 мл.олио

В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене ,разбъркайте и добавете киселото мляко със загасената сода в него,газираната вода,олиото,разбъркайте и добавете и брашното ,трябва да се получи гъста боза консистенция,ако трябва сложете още малко брашно .
Разтваряте първата кора и я намажете със смес,разпределете си сместта визуално да ви стигне за три такива намазвания . Мятате отгоре втората кора,намазвате я  и мятате и третата,намазвате и нея .
Навивате от единия край до средата  и след това от другия край пак до средата (вижте снимките) и с нож разделяте по средата ,за да се получат две кори .
Всяка кора я нарязвате на триъгълници и ги подреждате на разстояние ,защото ще бухнат в тава застлана с хартия за печене.
При рязането на триъгълниците отвътре изтича малко смес и когато ги подредите в тавата с четчица топите я в изтеклото и намазвате баничките отгоре навсякъде - нищо не се изхвърля . Поръсвате със семена по-желание и печете на 180-190 градуса 25 -30 минути до готовност и апетитен златисто-кафяв загар . Страшно са вкусни !  💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.