понеделник, 11 септември 2017 г.

Маслен пай със сини сливи



За днес ви избрах един изключително приятен,лек,профирен и много вкусен сладкиш, който всичко на всички е съставен от 5-6 продукта,а именно тези рецепти са ми от любимите,защото са доказателдтво че и с няколко съставки , когато са комбинирани правилно и  се  раждат шедьоври .
 Такъв вкусов шедьовър е и този "Маслен пай със сини сливи " вкуса на който е плетеница от аромата на масло ,приятното  леко киселко на сливите и сладостта на самия сладкиш и тъй като сега им е сезона и са в разгара си горещо ви съветвам да го пробвате и гарантирам, че ще ви очарова и с вкус и с приятния си апетитен вид .
Приготвянето му е лесно и бързо и напълно покрива максимата , минимум усилия-максимум резултат ,така че няма да губя повече време в обяснения ,вече ме познавате и знаете,че кажа ли ви,че нещо е хубаво то наистина е така !

Продукти :

200 гр.масло на стайна температура
брашно 225 гр.
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
3 яйца
захар 175 гр.
1 ванилия

1\2 кг.сини сливи
2 с.л захар

Смесете хубаво брашното с бакпулвера и щипка сол.
В друга купа сложете омекналото масло и го разбийте с миксера с яйцата ,добавете захарта и пак разбъркайте , прибавете ванилията и брашното и окончателно разбъркайте до хомогенна смес.Изсипете я в тавичка за торта с падащо дъно , която предварително сте намазали с масло и поръсили с брашно .
Измийте и разполовете сливите . Подредете ги в кръгове отгоре върху сладкиша,нека има навсякъде ,но ги редете със сърцевината нагоре , а отгоре върху тях поръсете пак навсякъде с две лъжици пудра захар .
Изпечете десерта на 180 градуса за около час ...50 минути до час,зависи от фурната ви ,а когато поизстине леко го посипете с нежен снежец от пудра захар и си го хапнете с удоволствие ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.